Information
Lånbelopp: 20.000 - 2.000.000 kr
Återbetalningstid: 6 mån - 2 år
Factoring:
Fast månadsbelopp:

Om Ferratum Business

Låneerbjudande och ansökan

Hos Ferratum Business kan du som småföretagare ansöka om ett investeringslån för att ta ditt företag till nästa nivå. Du kan ansöka om ett lånebelopp på mellan 20 000 kr – 2 000 000 kr. Det finns alltså en stor bredd så att du kan ansöka om just det belopp du är i behov av. Du får upp till 24 månader på dig att återbetala lånet.

Ferratum Business företagslån saknar krav på säkerhet, det enda du behöver uppvisa är en personlig borgen för lånet. Hos Ferratum Business behöver du inte gå på något möte för att få ett lån. Istället gör du din ansökan via internet, vilket tar max fem minuter och därmed sparar dig tid.

Som en digital tjänst kan du använda Ferratum Business när det passar dig som bäst, oavsett vart du befinner dig. Du skickar in din låneansökan via deras hemsida och får snabbt svar från deras handläggare. Redan inom en arbetsdag brukar ett låneerbjudande komma. Så snart du har mottagit ett låneerbjudande accepterar du detta genom att signera avtalet med ditt BankID. På så sätt går hela processen från ansökan till mottagna pengar mycket snabbt.

Tjänster och produkter

Hos Ferratum Business kan alla typer av företag ansöka om ett företagslån. De villkor som finns är bland annat att alla ägare ska vara baserade i Sverige och att verksamheten ska ha pågått under minst sex månader. Dessutom måste årsomsättningen vara på minst 500 000 kr och ett separat företagskonto ska finnas.

Ferratum Business företagslån har en genomsnittlig månadsränta på 2,9 %, men räntan bestäms individuellt först efter att en kreditupplysning tagits från UC. Detta för att Ferratum Business måste bedöma hur god din ekonomi och återbetalningsförmåga är. Ferratum Business tar även ut en uppläggningsavgift på 2,5 % av ditt lånade belopp. Detta företagslån är ett bra alternativ om du snabbt behöver få tillgång till ett lån men inte vill låna hos en bank. Det innebär att hos Ferratum Business går det snabbare och smidigare att få ett lån godkänt.

Kundtjänst och utbetalningar

Ferratum har en kundservice med kunniga medarbetare som alltid är redo att hjälpa dig med frågor om deras lån eller din ansökningsprocess. Du kan kontakta kundtjänsten på telefon eller via e-mejl. Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till fredag mellan kl. 09:00 – 17:00. Det finns även en riktigt bra FAQ där du finner svar på många vanliga frågor. Generellt är hela Ferratum Business hemsida välfylld med all den viktiga information du som låntagare kan vilja ha.

När det kommer till utbetalning av ditt godkända lånebelopp kan du räkna med att få tillgång till dina pengar inom två arbetsdagar.

Om Ferratum Business

Ferratum Business lanserades 2015 som en finansiell tjänst för företagare i Sverige. Deras vision är att hjälpa småföretagare att klara sina ekonomiska åtaganden. Detta gör de genom att erbjuda rörelse- och investeringskapital. Ferratum Business är även en del av Ferratum Group som är noterat på Frankfurtbörsen. Ferratum Group är ett bolag med finska rötter med många globala kontor.

Långivaren står under tillsyn av Finansinspektionen och med dess mångåriga erfarenhet av lånemarknaden kan du känna dig trygg. Hos Ferratum Business står du som kund och ditt företag i fokus och du behandlas väl.

Fördelar

 • Låna upp till 2 miljoner kronor
 • 2 betalningsfria månader
 • Lång löptid
 • Väletablerad kreditgivare

Nackdelar

 • Tar kreditupplysning från UC
 • Krävs hög omsättning
 • Tar ut en uppläggningsavgift

Villkor

 • Registrerat företag med verksamhet i minst 6 månader
 • 500 000 kr i årlig omsättning
 • Inneha ett separat företagskonto
 • Inneha ett BankID
 • Ägare baserade i Sverige
Ansök Användarvillkor