Information
Lånbelopp: 50.000 - 500.000 kr
Återbetalningstid: 6 mån - 3 år
Factoring:
Fast månadsbelopp:

Om Lendo

Lendo är en av de mest populära jämförelsesidorna för lån på marknaden just nu med många banker som samarbetar och ger bra individuell och förmånlig ränta.

Jämförelsesidan Lendo erbjuder sedan 2018 även företag att ansöka och hitta det bästa lånet på marknaden. Genom att erbjuda företag en så kallad fakturaförsäljning kan Lendo vara specificerade för att även kunna erbjuda den bästa möjligheten till ett företagslån med de mest fördelaktiga villkoren.

Låneerbjudande och ansökan

Ansökan görs direkt via hemsidan hos Lendo och tar bara två minuter att fylla i. Man får legitimera sig med hjälp av sin e-legitimation. När man sedan fått tagit del av alla eventuella erbjudanden som de 30 olika bankerna ger förslag på kan man gå igenom villkoren i lugn och ro på sidan. Bestämmer man sig för att acceptera ett låneföretagen signerar man och godkänner det sedan hos respektive bank med hjälp av sin e-legitimation.

Räntan bestäms individuellt och har du även en medsökande ökar både chanserna till att få lån och att den eventuella räntan blir betydligt förmånligare då bankerna räknar på två inkomster istället för en. En kreditupplysning från Upplysnings Centralen hämtar Lendo i samband med att man skickar in en ansökan och det är via kreditupplysningen som en kreditbedömning görs om eller vilket lån man kan få erbjudande om.

Lendo är inte de som är ansvariga för vilken ränta varje lån har utan det är upp till bankerna och långivarna.

Tjänster och produkter

Privatpersoner kan ansöka om blancolån, privatlån och billån vi Lendo. Det går också att ansöka om ett samlingslån ifall man har många andra lån eller krediter man vill samla på ett ställe och på så vis försöka få ner sin månadskostnad.

Företag har sedan 2018 också möjligheten att ansöka om lån vi Lendos jämförelse sida.

Kundtjänst och utbetalningar

Kundtjänsten hos Lendo finns tillgänglig via telefon, e-post samt via ett formulär man fyller i på deras hemsida.

Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till torsdag 08:00 – 20:00, fredagar 09:00 – 17:00 samt lördagar och söndagar 10:00 – 14:00.

Väljer du att acceptera ett erbjudande ifrån en bank eller långivare du fått ett förslag ifrån kan utbetalningstiden för lånet variera.

Några av bankerna skickar ut skuldebrevet via post för att skrivas under och skickas tillbaka till respektive bank. Och när banken eller långivaren har fått tillbaka det påskrivna skuldebrevet tar det mellan 2 till 5 arbetsdagar innan utbetalningen sker till bankkonto man uppgett via ansökan.

Ibland kan du även få gå direkt till bankens kontor om den finns i närheten och där signera skuldebrevet och i samband med det få pengarna utbetalda till sitt bankkonto.

Det vanligaste bankerna och långivarna på nätet erbjuder idag är att du får en länk skickad till sig via e-post där du hittar skuldebrevet online. Där använder man sin e-legitimation för att signera dokumentet och pengarna kan antingen sättas in direkt på bankkontot du uppgett eller så får du en avi hemskickad som du kan hämta ut exempelvis på en bank i närheten där du bor.

Om Lendo

Lendo är en förmedlare som hjälper till att få fram en mängd olika erbjudanden och villkor där man sedan jämför vilket erbjudande om lån som passar bäst för den situationen man behöver själva lånet i.

Fördelar

 • Erbjudanden från över 30 olika banker
 • Snabb ansökan med besked inom någon minut
 • Endast en kreditupplysning
 • Lånelöftet är giltigt i 30 dagar

Nackdelar

 • Några banker kan ta upp till 24 timmar för att ge erbjudande
 • Kreditupplysningen tas från Upplysnings Centralen (UC)

Villkor

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige i minst ett år
 • Fast inkomst från arbete eller pension
 • Inkomst med minst 110 000 kronor per år
 • Skuldfri från Kronofogden i minst sex månader
Ansök Användarvillkor