Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Kreditkort för företag

Flera långivare erbjuder sina kunder att skaffa kreditkort för företag. Men varför är det en bra idé att ha ett kreditkort exklusivt för ditt företag? Kanske framför allt för enkelhetens skull. Du kommer till exempel få det lättare att hålla isär dina privata utgifter och företagets utgifter. Ett företagskort kan faktiskt underlätta både för dig och dina anställda. Dessutom kommer flera kreditkort för företag med förmåner som cashbacks, rabatter eller försäkringar. 

Kreditkort för företag

Skillnaden mellan kreditkort för företag och privata kreditkort 

Kreditkort för privatpersoner ger ofta förmåner i stil med reseförsäkringar och bonusprogram av olika slag. Ett kreditkort för företag erbjuder istället förmåner och verktyg anpassade för att förenkla och gynna ditt företagande. Enklare administration och bokföring är exempel på vad som kan erbjudas.  

En del långivare, till exempel Mynt, ger möjligheten att inte bara förenkla utan till och med automatisera bokföringsprocessen, detta genom att koppla ihop företagskortet med ett bokföringssystem som Visma eller Fortnox. På så vis sparar du tid som kan läggas på den faktiska verksamheten istället.  

Har du anställda i företaget så kan dessa ha egna kort med individuellt satta kreditgränser. Det blir tydligt vem som spenderar vad och det blir enkelt att gå igenom och bokföra företagets olika utgifter. Dessutom slipper ni helt den annars ganska tidskrävande utläggshanteringen. 

Vad företagskortet kan användas till 

Ett kreditkort för företag ska enbart användas för utgifter rörande verksamheten. Du kan använda det exempelvis till att betala fakturor, hyra eller inköp av varor till företaget. Det går också bra att använda till mindre utgifter som representation – mat, dryck och annat med ett omedelbart samband till din verksamhet. 

Om anställda använder sig av företagskort så försvinner utläggshanteringen som annars kan vara en tidsförödande process. Det här gäller kanske främst sådana medarbetare som har löpande utgifter i tjänsten, det kan exempelvis handla om återkommande tjänsteresor. 

Observera att medarbetare med detta förtroende fortfarande måste spara kvitton och räkningar för att överlämna dessa till företagets ekonomiansvarige. De behöver dock aldrig själva oroa sig för att tillfälligt lägga ut pengar för kostnader som i slutändan ska betalas av företaget. 

Betala med företagskort

Förmåner 

Olika företagskort erbjuder olika förmåner. Men några förmåner som går att hitta är till exempel förstärkta reseförsäkringar, anpassade för tjänsteresor. Dessa brukar täcka försenade avgångar, försenat bagage och avbeställningsskydd av affärsresor. 

En annan förmån som långivaren Qred erbjuder är återbetalning av pengar, eller så kallad cashback. Det kan till exempel röra sig om 1 % av den summa du spenderar. Spenderar du till exempel 10 000 kr så kommer 100 kr av dessa att ges tillbaka i form av ett avdrag på din faktura. 

Slutligen är rabatter hos utvalda företag en förmån som kommer med flertalet kreditkort för företag.  

Enkel administrering 

Vare sig du har ett stort eller litet företag så skapas det ofta många transaktioner. Med ett företagskort med kredit kan administrationen av dessa transaktioner minska kraftigt. Du kan enkelt överskåda vilka betalningar som skett med kortet eller korten, då allt visas på en månatlig faktura. 

Kollegor i möte på kontoret

Villkor för företagskort 

Liksom vilket kreditkort som helst så kommer även kreditkort för företagare med vissa villkor. Exempelvis kommer en kreditupplysning att göras, både på verksamheten i sig men också på den person som står som sökande. 

Krediten du nyttjar behöver givetvis betalas tillbaka då pengarna du använder i grund och botten är ett lån. De allra flesta kreditgivare har dock räntefria dagar, vilket betyder att du slipper betala ränta så länge du betalar tillbaka nyttjat belopp inom en viss satt tidsram. Skulle du inte betala din skuld inom denna period så adderas alltså ränta på det nyttjade beloppet. 

Andra avgifter som tillkommer är ofta månadsavgift respektive årsavgift för kortet.  

Det är viktigt att komma ihåg att en obetald skuld som passerat sitt förfallodatum kan gå vidare till både inkasso och Kronofogden, vilket om ärendet förblir olöst kan skada ditt företag. I värsta fall kan det till och med leda till konkurs, därför är det givetvis viktigt att du sköter avbetalningen av alla dina utgifter. 

Företagslån är ett alternativ till företagskort 

Kreditkort för företag är kanske bäst för de lite mindre återkommande utgifterna. Om du som företagare inte genomför köp kopplade till din verksamhet särskilt ofta, utan skulle behöva en större summa pengar vid ett tillfälle, då finns istället alternativet att ta ett företagslån. Via Creddo kan du jämföra och ansöka om företagslån från fler än 20 långivare, med bara en kreditupplysning.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden