Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Jämför företagslån till bygg och industri

Branscher som energi, tillverkning, transport och bygg har ofta stora kapitalbehov. Företagslån eller annan finansiering kan därför vara avgörande för att dessa företag ska ha möjlighet att växa och kunna ta verksamheten till nästa nivå.

För att hitta bästa lösning för ditt företag – kom ihåg att det alltid är smart om du jämför företagslån. På så vis kan du hitta det rätta beloppet med de bästa villkoren, det vill säga pengarna du behöver till en så låg kostnad som möjligt.

Lån anpassade för dig
Byggarbetare i diskussion på jobbet
Branschkollegor inom bygg och industri diskuterar arbetet.

Vad kan lånet användas till?

Ett företagslån är en flexibel kredit som kan användas till valfria investeringar i företaget. Några exempel är:

  • Inköp av maskiner, verktyg och utrustning

För att företag med stora investeringsbehov ska kunna ta sig an fler kunder, större projekt eller bredda sitt sortiment krävs ofta nya maskiner, verktyg eller utrustning. Exempelvis en ny grävmaskin, transportbil eller produktionslina. Det här är kostsamma investeringar, men som kan vara vitala för att öka företagets omsättning och i förlängningen även tillväxten.

  • Anställa och utbilda ny personal

En av de viktigaste resurserna i ett företag är givetvis dess anställda. Med ett företagslån kan du investera i att anlita och utbilda personal med goda kunskaper inom din bransch. Kompetenta och skickliga medarbetare kan hjälpa driva företaget framåt, se till att företaget erbjuder tjänster av högsta kvalitet och utveckla verksamheten i rätt riktning.

  • Öka likviditeten och skapa ett stabilt kassaflöde

Många företag med långa projektcykler, så som byggföretag, upplever att kassaflödet är ojämnt över tid. Det kan dröja länge innan betalningen från slutkund når företaget, samtidigt som löner och inköp måste bekostas. Ett företagslån kan stärka upp verksamheten under månader med sämre likviditet och göra det lättare att investera i företagets tillväxt.

  • Öka exponeringen genom marknadsföring

Marknadsföring är ett sätt att stärka ditt företags varumärke och nå ut till fler potentiella kunder. För att öka omsättningen behövs nya kunder och uppdrag, vilka kan nås genom en effektiv marknadsföringplan. Oavsett om du föredrar att marknadsföra genom lokala tidningsannonser eller via en egen hemsida på webben så krävs det även här att tid och pengar avsätts.

Jämför företagslån direkt här

Jämför företagslån för bygg och industri
En grävmaskin kan vara ett dyrt men välbehövligt inköp till ditt företag.

Vad krävs för att få ta ett företagslån?

Många banker eller långivare kräver en borgenär vid tecknande av företagslån. I vissa fall krävs även en utförlig affärsplan, avbetalningsplan eller redogörelse för vad lånet kommer att användas till. För att öka dina chanser till att få ett företagslån så se till att vara väl förberedd med alla eventuella papper som kan behövas. Och kom ihåg, se till att du alltid jämför företagslån, varje företag inom bygg och industri är unikt och det är därför inte säkert att samma företagslån passar alla. Du vill hitta något perfekt för just din verksamhet.

Enskild firma eller aktiebolag

Vare sig du driver en enskild firma eller ett aktiebolag så kan du ansöka om ett företagslån. Många nya företag inom bygg och industri startar som enskild firma för att sedan, i takt med att företaget växer, gå över till att bli ett aktiebolag. Det finns några punkter som skiljer de båda företagsformerna åt:

  • En enskild firma kräver inget startkapital medan ett aktiebolag kräver ett startkapital på 25 000 kr.
  • I en enskild firma är du som ägare av företaget juridisk person, och du blir därmed personligen betalningsskyldig om någonting händer. I ett aktiebolag är risken för att bli personligt betalningsansvarig låg då bolaget i sig räknas som en juridisk person.
  • Det kan i vissa fall vara enklare att få ett företagslån om du har ett aktiebolag.
Byggarbetare i arbetskläder
Byggarbetare redo att ta sig an dagens utmaningar.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden