Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Jämför företagslån till bygg och industri

Branscher som energi, tillverkning, transport och bygg har ofta stora kapitalbehov. Företagslån eller annan finansiering kan därför vara avgörande för att dessa företag ska ha möjlighet att växa och kunna ta verksamheten till nästa nivå. 

Vad kan lånet användas till?

Ett företagslån är en flexibel kredit som kan användas till valfria investeringar i företaget. Några exempel är:

  • Inköp av maskiner, verktyg och utrustning

För att företag med stora investeringsbehov ska kunna ta sig an fler kunder, större projekt eller bredda sitt sortiment krävs ofta nya maskiner, verktyg eller utrustning. Exempelvis en ny grävmaskin, transportbil eller produktionslina. Kostsamma investeringar, men som kan vara vitala för att öka företagets omsättning och i förlängningen tillväxten.

  • Anställa och utbilda ny personal

En av de viktigaste resurserna i ett företag är dess anställda. Med ett företagslån kan du investera i att anlita och utbilda personal med goda kunskaper inom din bransch. Kompetenta och skickliga medarbetare kan hjälpa driva företaget framåt, se till att företaget erbjuder tjänster av högsta kvalitet och utveckla verksamheten i rätt riktning.

  • Öka likviditeten och skapa ett stabilt kassaflöde

Många företag med långa projektcykler, så som byggföretag, upplever att kassaflödet är ojämnt. Det kan dröja länge innan betalningen från slutkund når företaget, samtidigt som löner och inköp måste bekostas. Ett företagslån kan stärka upp verksamheten under månader med sämre likviditet och göra det lättare att investera i företagets tillväxt.

  • Öka exponeringen genom marknadsföring

Marknadsföring är ett sätt att stärka företagets varumärke och nå ut till fler potentiella kunder. För att öka omsättningen behövs nya kunder och uppdrag, vilka kan nås genom en effektiv marknadsföringplan.

Jämför alla företagslån direkt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!