Information
 • Offerter från 18 långivare
 • Kostnadsfritt och ej bindande
 • Snabb ansökningsprocess
Lånebelopp: 10.000 - 10.000.000 kr
Återbetalningstid: 1 mån - 5 år
Factoring:
Fast månadsbelopp:

Om Creddo

Låneerbjudande och ansökan

Creddo drivs av passionerade och erfarna företagare som vill förenkla för likasinnade att jämföra valmöjligheter när det kommer till lån. På hemsidan ansöker du som företagare enkelt om lån från 10 000 kronor och ända upp till 10 miljoner.

En låneansökan hos Creddo går oerhört snabbt att genomföra. Du fyller bara i önskad lånesumma och återbetalningstid, samt dina personuppgifter och vad lånet ska användas till. Därefter signerar du din ansökan med hjälp av BankID.

I nästa skede genomför Creddo en kreditupplysning på bolaget via UC. Om det finns någon borgensman tas även en upplysning på den. Kreditupplysningen används sedan som beslutsunderlag för Creddos 18 samarbetspartners som går igenom din ansökan och utifrån uppgifterna skickar ut låneförslag. Du väljer sedan vilket erbjudande du vill godta.

En låneansökan hos Creddo medför inte någon extra kostnad för dig och den är inte bindande. Det betyder att du har full rätt att inte godta något av de anbud du fått, om du till exempel skulle anse att ingen av dem är tillräckligt attraktiva.

Tjänster och produkter

Creddo är en låneförmedlare som förmedlar företagslån och tjänsten går kort och gott ut på att göra det möjligt för dig som företagare att jämföra olika företagslån. Det gör att du kan väga olika låneerbjudanden mot varandra och hitta de bästa villkoren för ditt företag. Tjänsten kostar inget för dig som kund och Creddos samarbetspartners begär inte högre betalt på lånet för att det går via en låneförmedlare. Däremot betalar långivarna Creddo en viss del i provision när en kund väljer att teckna ett lån.

En stor fördel med detta jämförelsekoncept är att endast en UC tas. Samtidigt kan du få låneerbjudanden från hela 18 olika kreditgivare – för att sedan välja du det förslag som är mest fördelaktigt för dig och ditt företag.

Kundtjänst och utbetalningar

Kundtjänsten hos Creddo går att nå via telefon, e-post eller i deras chatt där de svarar inom några minuter. De har öppet vardagar mellan kl. 09.00 – 17.00. I dagsläget håller kundtjänsten stängt helger eller kvällar. Med egen erfarenhet av ett driva bolag kan Creddos anställda ge dig goda och kompetenta råd på vägen när du ska genomföra din ansökan.

Utbetalningstiden för lånet beror på vilken av långivarna du har valt att teckna hos. Vissa betalar ut lånet samma dag som det godkänts, medan andra behöver några dagar på sig innan lånet kan betalas ut.

Något annat som påverkar utbetalningstiden på lånet är om du väljer att signera ditt lån med BankID eller genom en brevledes signering. Väljer du att signera med BankID går utbetalningen avsevärt snabbare, eftersom utbetalningen då kan börja behandlas omgående. En signering som ska skickas via post tar några dagar på sig både att nå dig och sedan att nå långivaren i retur. Först när de fått tillbaka det signerade avtalet kan utbetalningen börja behandlas.

Om Creddo

Creddo startades i syfte att underlätta låneansökningar för företag och bidra till utbudet av låneförmedlare på marknaden. Det finns sedan tidigare flera tjänster som vänder sig till den enskilda konsumenten, medan utbudet för företag har varit klart sämre. Därmed bestämde sig grundarna att göra slag i saken och starta låneförmedlaren Creddo.

Bakom Creddo står ett gäng drivna individer som har erfarenhet från både förmedlingstjänster och fintech, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att de vet vad de sysslar med. Bolaget startades 2019 och har som mål att ge företagen bättre verktyg för att jämföra företagslån, så att de kan välja det lån som ger dem bäst villkor.

Fördelar

 • Det är kostnadsfritt och icke-bindande
 • 1 kreditupplysning – 20 låneerbjudanden
 • Ansökan tar endast 1 minut
 • Ansök om lån upp till 10 miljoner kronor

Nackdelar

 • Begär UC på företaget
 • Ingen kundtjänst på helger och kvällar

Villkor

 • Vara ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma
 • Borgensman och balans- och resultaträkning förbättrar möjligheterna, men ej krav
Ansök Användarvillkor
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!