Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Företagslån till bil

företagslån till bil

Behöver ditt företag ett fordon för att förbättra eller utöka sin verksamhet? Om företaget ännu inte har tillräckligt med tillgångar eller om de behöver spenderas på andra utgifter kanske du har funderat på att ta ett företagslån till bil eller något annat fordon.

Många företag har behov av bil för att utföra deras verksamhet. En del har behov av andra typer av fordon, såsom lastbilar, traktorer eller liknande, som är nödvändiga för att arbetet ska kunna fortgå. I vissa fall kan ett lån vara en rimlig ekonomisk lösning, eller till och med möjliggöra själva verksamheten. Med ett företagslån kanske du helt plötsligt har de där extra resurserna du behöver för att få ditt företag att växa.

Det finns även andra typer av lösningar för företag som vill få hjälp med att finansiera bil- eller fordonsinköp. Beroende på vad företaget är i behov av, kan man förutom företagslån till bil även överväga en form av företagsleasing eller företagskredit. I den här artikeln ska vi titta närmare på de här olika lösningarna.

Hur fungerar ett företagslån till bil?

Företagslån till bil eller andra fordon fungerar i princip som vanliga företagslån, men vissa långivare har låneerbjudanden som är särskilt utformade för billån, där de till exempel kan ha avtal med särskilda bilhandlare. Det innebär att du ofta kan välja vilken bil du vill låna till utifrån utbudet hos den återförsäljare som långivaren har ett samarbete med. Först måste du alltså välja vilken långivare du vill låna hos.

Olika långivare kan ha olika erbjudanden – ibland kan de vilja att man ska låna till hela köpesumman, ibland kan de vilja att företaget ska kunna lägga en kontantinsats, och ibland kan lånet ta formen av företagsleasing, alltså att långivaren köper och äger fordonet tills ditt företag har betalat av det.

företagslån till bil

Hur fungerar företagsleasing?

Företagsleasing av bil innebär att man som låntagare ”hyr” fordonet i fråga, ofta på avbetalning, det vill säga att planen är att företaget ska överta fordonet genom att köpa det av långivaren eller leasingbolaget efter en avtalad löptid. Det kan också vara så att priset är inberäknat i hyran på fordonet, så att man betalar av det allteftersom. En tredje möjlighet är att man enbart hyr fordonet utan avtal om att man ska köpa det av banken eller leasingbolaget i slutändan.

Företagsleasing är en möjlighet för såväl bil som andra fordon eller maskiner som ditt företag kan behöva och kan vara ett lämpligt sätt att finansiera nödvändig utrustning. Du kan jämföra olika leasingerbjudanden genom att skicka in en ansökan hos Fakturino, som fungerar som en låneförmedlare för företag.

Hur fungerar företagskredit?

Företagskredit som tjänst kanske i sig inte är anpassat för att finansiera ett stort köp, men det kan också vara ett alternativ för att täcka månatliga fordons- och transportkostnader. En fördel med företagskredit är att man enbart betalar ränta på den summa man faktiskt utnyttjar, om man vet på förhand att företagets kostnader kommer att variera från månad till månad.

Om man har enskild firma kan företagskredit vara en lämplig lösning om företaget är i behov av en bil. Med företagskredit till enskild firma avses att firman får en överenskommen kredit tillgänglig på ett konto, som kan användas för att till exempel täcka avbetalningar på en bil som är leasad eller liknande.

Vilken typ av bolag man än har kan man vända sig till OPR Flex för att ansöka om deras flexibla företagskredit.

Kan man ta ett företagslån till bil om man har enskild firma?

Man kan absolut ta företagslån till enskild firma – skillnaden är att när man har en enskild firma är man personligt ansvarig för firmans ekonomiska tillstånd och eventuella skulder övergår till en själv personligen.

Det är också viktigt att komma ihåg att när man tar ett lån för att skaffa en företagsbil måste avsikten vara att bilen ska användas för företagets räkning och för att uppfylla företagets behov.

Om du har enskild firma men inte uppfyller kraven för att få ta ett företagslån till bil finns det en annan utväg. Eftersom en enskild firmas ekonomi är bunden till personen vars namn firman är registrerad i, kan du som har enskild firma även ta ett privatlån och välja att använda pengarna till företaget.

företagslån till bil

Sammanfattning

Det finns alltså flera möjligheter för dig som vill ta ett företagslån till bil. Förutom att ta ett traditionellt företagslån är det också vanligt att välja att leasa en företagsbil. Företagskredit är ett annat sätt att ge sitt företag resurser som kan vara användbart beroende på hur företagets utgifter ser ut. Om du har en enskild firma kan du även överväga ett privatlån.

Vilket alternativ som passar bäst för ditt företag beror förstås på vilket typ av företag det gäller, hur företagets ekonomi ser ut, vilken typ av fordon det gäller, och så vidare

Jämför företagslån

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden