Information
 • Inga krav på säkerhet
 • Populär bland småföretagare
 • Utmärkta kundrecensioner
Lånebelopp: 10.000 - 15.000.000 kr
Återbetalningstid: 1 mån - 5 år
Factoring:
Fast månadsbelopp:

Om Froda

Låneerbjudande och ansökan

Hos Froda kan du som företagare låna från 10 000 kr upp till 15 000 000 kr. Det vanligaste är att Froda beviljar dig samma lånebelopp som du har i månadsomsättning i företaget. Den löptid du kan välja mellan är på 1 upp till 60 månader. Du kan återbetala hela ditt lånebelopp efter att en månad har passerat om du önskar.

Du behöver endast en personlig borgen. Froda ställer inga krav på annan säkerhet. När du skickar in en låneansökan till Froda får du vanligtvis en offert redan inom ett par timmar. Det är alltså en snabb låneprocess hos denna långivare. Att skicka in din ansökan är helt kostnadsfritt. Froda behandlar alla ansökningar i tur och ordning under vardagar.

Om du vill acceptera det låneerbjudande Froda skickar ut gör du detta genom att signera avtalet med ditt BankID. Innan ett låneerbjudande skickas ut tar Froda en kreditupplysning på ditt företag från Creditsafe för att säkerställa dess goda ekonomi och återbetalningsförmåga. På detta sätt slipper ditt företag en registrering i UC, vilket är mycket positivt. Du som företagsrepresentant behöver dock inte genomgå någon kreditupplysning.

Tjänster och produkter

Hos Froda kan alla typer av företagare ansöka om att få låna pengar. Oavsett om du har ett kommanditbolag, handelsbolag, aktiebolag eller en enskild firma är du välkommen att skicka in din låneansökan. De krav som Froda ställer är att företaget ska vara registrerat för F-skatt och ha haft försäljning under sex månader.

Framförallt är det mindre företagare som Froda har som kundkrets. Att låna hos Froda är perfekt under din tillväxt när du är i snabbt behov av pengar. Här kan du till överkomliga avgifter få ett lån för att ta ditt företag framåt.

Något som utmärker Froda är deras sätt att administrera återbetalningar av lån. Hos Froda sker alla återbetalningar via autogiro. Istället för att tillämpa en hög kostnad i slutet av varje månad drar de ett mindre belopp dagligen från ditt företagskonto. Dragningen startar två dagar efter utbetalningen av ditt belopp. På så sätt sker återbetalningen mer smärtfritt och osynligt för dig som företagare.

Kundtjänst och utbetalningar

Froda har en kundtjänst du kan kontakta för att få svar på alla de frågor du har innan du skickar in din låneansökan. Det finns ett flertal sätt att komma i kontakt med den duktiga kundservicen på. Du kan välja mellan att ringa in, skicka ett mejl eller skriva i den live chatt som finns. Det upplyses dock inte om vilka öppettider det är som gäller. Froda har även en bra FAQ där du snabbt kan finna svar på vanliga frågor.

Froda är snabba på att betala ut lån som har blivit godkända. Så fort du signerat låneerbjudandet betalar Froda ut pengarna. Oftast finns det tillgängliga på ditt företagskonto redan samma dag eller senast den nästkommande bankdagen

Om Froda

Froda startades 2015 och är därmed en positionerad aktör på lånemarknaden. Det finns mycket erfarenhet av finansmarknaden bland företagets grundare. Givetvis står detta företag under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du som låntagare kan känna dig trygg. Froda har riktat in sig på att hjälpa småföretagare. Här slipper du papperskrångel och tidskrävande möten. Genom Frodas digitala ansökningsprocess kan du fokusera på det viktigaste – tillväxten för ditt företag.

Fördelar

 • Höga lånebelopp tillgängliga
 • Snabba utbetalningar
 • Ingen UC
 • Innovativ återbetalning av lån

Nackdelar

 • Oftast samma belopp som månadsomsättningen
 • Kan ej låna utan BankID

Villkor

 • Registrerad F-skatt
 • Har en enskild firma, HB, KB eller AB
 • Haft försäljning under minst 6 månader
Ansök Användarvillkor

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden