Information
 • En UC – flera låneerbjudanden
 • Accepterar alla bolagsformer
 • Kundtjänst tillgänglig helger
Lånebelopp: 50.000 - 3.000.000 kr
Återbetalningstid: 6 mån - 5 år
Factoring:
Fast månadsbelopp:

Om Lendo

Lendo är ett välkänt namn inom låneförmedling och jämförelse av lån, framförallt inom privatlån. Sedan 2018 inkluderar tjänsten även företagslån så att du som företagare enkelt ska kunna jämföra räntor, kostnader och villkor för olika lån.

Låneerbjudande och ansökan

Hos Lendo kan du som företagare ansöka om extra kapital på allt mellan 50 000 kronor till 3 miljoner kronor. Lånetiden väljer du utifrån vad som passar ditt företags återbetalningsförmåga och kan variera mellan 6 månader och 5 år. Med endast en UC får du låneerbjudanden från ett tiotal ledande långivare som du i lugn och ro kan välja mellan.

Ansökan görs direkt via Lendos hemsida och tar knappt en minut att fylla i. Du signerar med BankID och därefter görs en kreditupplysning på bolaget. Med denna upplysning som underlag samlar Lendo ihop låneerbjudanden från sina samarbetspartners och återkommer med svar inom 24 timmar på vardagar. Under helger behandlas inga ansökningar.

Ränta, kostnader och lånevillkor kan skilja sig mellan olika långivare. Genom att ansöka via Lendo ser du enkelt totalkostnad för de olika långivarna och vilka krav de ställer på personlig borgen eller annan säkerhet för lånet. Efter ansökan kan det börja trilla in erbjudanden från en del av långivarna, men du bör vänta tills du fått svar från alla innan du väljer ett alternativ. Skulle du behöva hjälp att gå över alternativen står Lendos kompetenta team till din tjänst.

EU-lånet – upp till 500 000 kr

En del av Lendos långivare till företag erbjuder EU-lånet, en lösning för att stötta småföretagare från EIF, Europeiska Investeringsfonden. EIF går in som borgen för 80 % av lånet så att du som företagare enbart behöver stå som personlig borgen för 20 %. Eftersom risken är lägre för långivaren tenderar de att ge förmånligare villkor när EIF är med i bilden, vilket oftast leder till minst 2 % ränterabatt.

Erbjudandet är dock enbart tillgängligt för aktiebolag som möter grundkraven och alla Lendos långivare erbjuder inte denna förmån – håll utkik efter ”20 % borgenkrav” bland låneerbjudandena efter att du gjort en ansökan.  Du kan läsa mer på EIF:s hemsida.

Tjänster och produkter

Lendo är en låneförmedlare för företagslån som gör det möjligt för dig att enkelt jämföra lånekostnader och villkor hos flera av de ledande långivarna. Du får snabbt svar med olika låneerbjudanden som du sedan kan jämföra för att inte betala mer än nödvändigt för ditt extra kapital. På så sätt hittar du också ett lån som passar ditt företags unika förutsättningar.

Ansökan är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Alla bolagsformer är välkomna att göra en ansökan så länge företaget är registrerat i Sverige och är aktivt. Även nystartade företag kan ansöka om företagslån hos Lendo.

Kundtjänst och utbetalningar

I Lendos kund- och supportforum hittar du svar på vanliga frågor, samt frågor ställda av andra låntagare. Om du har en fråga kan du ställa den öppet i forumet eller välja att ringa eller mejla supporten. Telefontiderna är måndag till torsdag kl. 08.00 – 20.00, samt fredag kl. 09.00 – 17.00. Lendos kundtjänst finns även tillgänglig på helger mellan kl. 10.00 – 14.00.

Lendos handläggare finns alltid ett telefonsamtal bort och hjälper dig med allt från ansökan, till val av låneerbjudande.

Utbetalningstiden varierar beroende på vilken långivare du i slutändan väljer. Det spelar också stor roll om du får ett skuldebrev skickat till dig per post eller om du får en länk skickad till dig med ett digitalt skuldebrev. Att få skuldebrevet online är dock den vanligaste metoden. Då skriver du endast under med BankID och pengarna sätts in på företagskontot.

Om Lendo

Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån och har varit verksamma sedan 2007. Företagets mål har från starten varit att göra lånemarknaden mer transparent och digital. Genom sin webbaserade, användarvänliga tjänst har de snabbt blivit ett populärt alternativ bland låntagare. Idag finns Lendo även i Norge, Finland, Danmark, Österrike och Polen.

Fördelar

 • Få flera låneerbjudanden med en UC
 • Snabb ansökan och svar inom 24 h
 • Kundtjänst öppen helger
 • Accepterar nystartade företag
 • Möjlighet till EU-lån med 20 % borgenkrav

Nackdelar

 • Kreditupplysningen tas från UC
 • Erbjuder inte factoring

Villkor

 • Aktivt företag som är registrerat i Sverige
 • Den som ansöker måste ha ledande roll
 • Alla bolagsformer är välkomna att ansöka
Ansök Användarvillkor

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden