Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Företagspaket – tips för att hitta rätt

14 september, 2022

Som företagare är det mycket att hålla reda på – försäkringar, fakturor och bokföring är bara några av alla aspekter. För att underlätta det dagliga arbetet har många aktörer på marknaden tagit fram färdiga lösningar till rabatterade priser i form av företagspaket. Den stora frågan är: hur hittar vi rätt? Låt oss ge er några tips på vägen.

företagspaket

Analysera behovet

Till att börja med är det viktigt att sätta er ner och fundera på vad ni behöver. I den dagliga verksamheten kan det vara väldigt lätt att bara låta saker rulla på så länge det fungerar. Nackdelen är att det kan bli dyrt över tid att inte ha rätt paket.

Välj inte det första erbjudandet

Säg inte ja till det första erbjudandet om företagspaket som ni får. Att jämföra är alltid viktigt i alla sammanhang. Be om en specifikation om vad som ingår. Då är det lättare att sätta sig i lugn och ro att jämföra.

Vad kan ingå i företagspaket?

Banker erbjuder ofta olika företagspaket beroende på företagsform, storlek och behov. En enskild firma och ett stort aktiebolag har olika krav och regler. Några saker som kan ingå är:

Företagskonto är inte ett krav för den som har enskild firma, men rekommenderas starkt för att ha kontroll över företagets finanser och inte blanda ihop dem med dina egna. Till ett företagskonto kan det sedan kopplas på flera användare som kan logga in och betala räkningar, betala ut löner och så vidare.

Bankkort till företag som är kopplat till företagskontot kan vara bra vid köp i butik eller om bilar ska tankas.

Bankgiro används i Sverige och är uppskattat av kunder då det går snabbt att skriva in istället för bankkonto.

För många företag är dessa produkter grundläggande för att kunna sköta ekonomin. Priset för tjänsterna kan variera mellan olika aktörer – därför kan det löna sig att jämföra olika banker.

företagspaket

Tillval i företagspaket

De mest grundläggande produkterna har i stort sett varje företag behov av. Utöver det tillkommer olika tillval och möjligheter som skräddarsyr ert paket. Några möjliga tillval är:

  • Bankgiro
  • Koppling till redovisningssystem
  • Filbetalning
  • Rådgivning
  • Swish

Bankgiro är något som används inom Sverige. En adress till bankkontot som gör att betalaren direkt i sin internetbank ser att pengarna kommer gå iväg till rätt mottagare.

Koppling till redovisningssystem kan exempelvis innebära att betalningar in och ut från kontot per automatik går in till redovisningssystemet för att underlätta bokföringen.

Filbetalning gör det lätt att använda filer från bokföringen för att betala många fakturor på rätt datum. Istället för att skriva in en faktura i taget är det en fil för samtliga.

Rådgivning kan vara att löpande frågor eller att en gång om året kunna ställa frågor om exempelvis skatt och sparande till bankens rådgivare.

Swish till företag är lämpligt för företag som tar emot många betalningar. Kunder kan då enkelt välja Swish som betalningsmetod.

Även om ni från början väljer ett baspaket rekommenderar vi att fråga vilka möjligheter det finns att utöka och lägga till i företagspaketet.

företagspaket

Varför välja företagspaket?

Svaret är egentligen enkelt – för att underlätta det administrativa. Dagens teknik erbjuder möjligheten att med några klick betala och hantera leverantörsfakturor. Att spara tid kan också innebära att spara pengar, då det går mycket fortare.

Våga fråga och boka in ett möte eller begär mer information om så krävs för att på sikt hitta bra och smarta lösningar. Fråga den nuvarande banken om det finns något erbjudande för trogna kunder, annars går det alltid att byta bank.

Om ert företag använder sig av en redovisningskonsult kan även de vara till stor hjälp. De kan ha önskemål om en bank som bäst fungerar tillsammans med de system som ni använder. Genom att samla in information blir det enklare att ringa in behovet och välja ett prisvärt företagspaket.

FAQ

Nej, det är inte ett krav. Däremot kan det i många fall bli mer prisvärt och underlätta det administrativa arbetet.
Idag finns det otroligt många lösningar då det kommer till banktjänster. Det bästa tipset är att läsa mer hos olika banker för att kunna jämföra deras lösningar.
Bankgiro är helt frivilligt att ha. Det är mycket uppskattat av kunder då det direkt i internetbanken syns att pengarna kommer att betalas till rätt företag. Används dock endast inom Sverige.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden