Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Fransk jätte köper Bambora – för drygt 14 miljarder kronor

20 juli, 2017

Företagslån.se - Fransk jätte köper Bambora - för drygt 14 miljarder kronor - ()

Bambora är en av Nordens största aktörer inom kortinlösen och erbjuder en rad betallösningar och tillbehör för den smarta butiken. Det står nu klart att riskkapitalbolaget Nordic Capital säljer betalbolaget Bambora till franska Ingenico Group för 1,5 miljarder euro, en siffra som motsvarar cirka 14 miljarder kronor. Och utvecklingen har gått riktigt fort – bara för 4 år sedan, 2013, köpte Nordic Capital SEB:s internationella plattform för kortbetalningar för två miljarder kronor. Efter en uppköpsräd lanserades det nya ihopslagna betalbolaget under varumärket Bambora 2015.

Men trots sin kraftiga tillväxt under en kort tid var företaget ett stort sådant från början, med över 400 anställda och en omsättning på över 1 miljard kronor. Idag har bolaget över 700 anställda och har även hunnit köpa upp två andra bolag; Devcode Payment och Innocard. Enligt uppgifter från bolaget själv hanterar de betalningar till ett värde av 525 miljarder kronor per år.

Företaget, vilket nyligen köpt Bambora, är franska Ingenico. Det börsnoterade bolaget sysslar med betalterminaler och mjukvaror och hade en omsättning på cirka 22 miljarder under 2016. Investeringen stod sig lönsam för alla inblandade parter och Fredrik Näslund, Partner, NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capitals fonder är riktigt nöjd med affären.

”Bambora är ett utmärkt exempel på entreprenöriell affärsutveckling och ytterligare en fantastisk svensk unicorn som tagit tillvara på den stora lokala kompetens som finns inom teknologi för att skapa en global digital ledare”

Även före detta VD Johan Tjärnberg uttalar sig:

”Det är ganska ofattbart att vi har lyckats bygga upp det här bolaget på tre år. Det visar sig också i det pris och värde som köparen ser i oss”

Det kommer bli spännande att se hur Bambora utvecklas med tiden i den nya ägarens händer. Olika typer av betalsätt är högst aktuellt inom näringsliv och förbättrade metoder är alltid välkomna.

 

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden