Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Ingen barnlek att låna till nystartat företag

13 september, 2019

Att starta ett eget företag är många gånger en livsförändrande upplevelse som många drömmer om. Är du dessutom en av de personerna som har en idé som inte finns på marknaden eller känner att du kan göra något bättre än det som finns är du inte ensam.

Den svenska företagsandan sprudlar av både unga och äldre som vill ta steget ut i företagsvärlden och slås med de stora om just sin marknadsandel. Det handlar både om förbättrade tjänster som redan finns och om helt nya uppfinningar. Dock är det inte lätt alla gånger. En av de stora anledningarna till att många företag går under är finansieringen. Det behövs vanligtvis ett stort kapital och både företagarens och familjens pengar investeras i det nya företaget.

Ett alternativ som kan hjälpa till är ett lån för nystartade företag. Det kan dock vara svårt att få ett lån och många vet inte hur de ska gå till väga för att öka sina chanser.

Lån nystartat företag

Vad är ett nystartat företag och hur fungerar lånen

Att räknas som ett nystartat företag är relativt enkelt. Det hela har att göra med de register som finns hos Bolagsverket. Om du inte ännu har startat företaget eller om du inte har lämnat in dess första bokslut räknas det generellt som ett nystartat företag. Ibland finns det vissa banker som kan låta dig ha upp till tre bokslut och fortfarande räknas som nystartat företag.

Chanserna att du får ett lån till ett nystartat företag hos en bank är mindre än hos företag som har varit med längre på marknaden. Detta händer på grund av att alla företag har något som kallas för en kreditrating. Denna är precis som hos privatpersoner och har med ett företags historik, omsättning, eventuella betalningsanmärkningar etc. att göra. Det kan därför vara svårt att hitta en bank som tror på företagsidén i sig, men det är absolut inte omöjligt.

Olika lån i olika faser

Det finns många olika lån som du kan tänkas ansöka om som nystartat företag. Exempelvis det traditionella banklånet kan vara en bra början och om än svårt är det som sagt inte omöjligt att få ett lån. Dessutom om du har andra typer av investeringar är det betydligt lättare.

Det finns även olika låneinstitut som specialiserar sig på just lån till nystartade företag och som använder sig av anda typer av kreditupplysningar som underlättar. Villkoren kan dock vara sämre.

Gör hemläxan innan du lånar

Oavsett vad för typ av företagslån du tänker ta och vilken långivare som du ansöker hos är det viktigt att du gör din hemläxa innan du ansöker. Du bör alltid ha en välstrukturerad företagsplan som är till för att visa långivaren precis vad du tänker göra med pengarna.

Du måste kunna visa hur du kommer att betala tillbaka, hur mycket och under hur lång tid. Dessutom bör du veta precis hur mycket du behöver och andra uppgifter som kan vara relevanta.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden