Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Mynt lanserar smart betalkort för företag

07 oktober, 2020

Fintechbolaget Mynt grundades för tre år sedan med syftet att skapa finansiella tjänster som underlättar i de svenska företagens vardag. Deras digitala kredittjänst har redan lockat till sig ett stort antal kunder, med så mycket som 5 000 företag som har anslutit sig på kort tid. Men det vi har sett hittills från den moderna kreditgivaren har bara varit början.

Nu lanserar Mynt nämligen en ny behändig produkt: Smarta betalkort för företag. Lösningen har genomgått flera tester under sommaren och nu är det dags för lansering. I samband med detta tas även nytt kapital in, på 30 miljoner kronor.

Mynts tidigare tjänster är riktade mot unga småföretag. Detsamma gäller för de smarta betalkorten. VD:n Baltsar Sahlin beskriver en typisk kund som ett företag med ungefär tio anställda. Här tittar vi närmare på Mynts smarta företagskort.

Läs mer och ansök hos Mynt

Skärmbild av Mynts hemsida

Fördelar med Mynts företagskort

Så vad är fördelarna med de nya företagskorten? En särskilt smart funktion är att de är integrerade med bokföringssystem och banker genom en tillhörande mobilapp. Exempelvis är system som Fortnox och Visma sammankopplade med kortet.

Det ska även bli lättare att hantera sina kvitton. Du kan göra utlägg med kortet och sedan direkt fota kvittot och lägga in det i appen. I appen kan du även hantera dina utgifter och krediter. Dessutom får du tillgång till anpassade erbjudanden.

Givetvis kommer det också gå att ladda på egna pengar på kortet eller välja att utnyttja en flexibel kredit till företaget.

Det är helt enkelt en helhetslösning för att hantera flera på en gång. Och det är något som många småföretag välkomnar. VD:n Baltsar Sahlin säger så här: “Feedbacken har varit otroligt positiv och företag står i kö för att få tillgång till tjänsten”.

Smarta betalkort och företagarnas vardag

Bakgrunden till Mynts satsning är att man vill fortsatt förenkla företagens vardag. Många företagare lägger ned mycket tid på att hantera sina fakturor och utgifter. Mynt menar att det är krångligare och mer tidskrävande än vad det borde vara.

Ur detta föddes tanken på en helhetslösning för att hantera företagsbetalningar. Tanken är att bank, bokföring och finansiering ska sammankopplas och bli till ett i appen. Och det kan frigöra dyrbar tid för att göra andra saker.

På många företag används dessutom idag privata kort för att göra utlägg. Det leder till en hel del administrativt arbete. Först måste de anställda som lägger ut pengar spara och skanna sina kvitton, följt av att någon måste granska dem.

Med Mynts smarta lösning kan alla inom företaget som normalt lägger ut pengar få ett eget betalkort. Sedan kan en administratör inom företaget hålla koll på hur de används. På så sätt minskas den administrativa bördan avsevärt.

Givetvis behöver företagets kvitton fortfarande sparas enligt lag, men med den nya lösningen bokförs de automatiskt.

Och då räcker det med att spara dem – du slipper den typiska administrativa hanteringen av dem.

Läs mer: Frodas företagslån med lägst pris-garanti

Nytt kapital är också en del av satsningen

I samband med satsningen görs också en tilläggsinvestering i företaget. Mynts ägare Ventures och Svea Ekonomi satsar ytterligare 30 miljoner kronor, ovanpå tidigare investeringar om 26 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till lanseringen av de nya företagskorten – samt i syfte att expandera verksamheten, såväl i Sverige som i andra flera länder utomlands.

Sammantaget gör alltså Mynt en riktig storsatsning. Och småföretagen flockas redan för att prova den nya lösningen.

De smarta betalkorten kan verkligen göra skillnad i företagens varadag. För vem vill lägga ned onödigt mycket tid och energi på att administrera utlägg? Särskilt när det kan göras på ett enklare och mer tidseffektivt sätt.

Flexibel företagskredit hos Mynt

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden