Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Populära tjänsten Allabolag fyller 10 år

29 juni, 2017

alla bolag

Tjänsten Allabolag är välkänd bland de flesta svenska företagare. Många använder tjänsten mer eller mindre dagligen för att enkelt hitta information om och kunna verifiera kunder, leverantörer och konkurrenter. Sajten är för närvarande strax utanför topp 100 bland de mest besökta svenska webbplatserna, vilket motsvarar många tusen besök per dag. Nu i maj i år firade Allabolag.se tio år som webbplats. Det firade ägaren UC AB med att ge tjänsten en ansiktslyftning. Under ytan är sajten emellertid fortfarande densamma.

Så här kan du använda Allabolag

Hos Allabolag.se finns alla svenska aktiebolag, handelsbolag, enskilda firmor, offentliga verksamheter, utländska bolags filialer, med mera, presenterade med stora mängder information. Mest centralt i presentationen är de övergripande nyckeltalen (omsättning och resultat) och den grundläggande informationen (VD, styrelse, moderbolag, registreringsår, med mera). Det går sedan att enkelt ta fram koncentrat av företagets tre senaste ekonomiska redovisningar med mer specifika nyckeltal.

Den ekonomiska informationen som presenteras kan användas (med reservation för att uppgifterna baseras på historiska värden) för beslut exempelvis om ditt företag ska anlita ett visst företag som leverantör eller om du ska acceptera ett visst företag som kund. Informationen kan också fungera som grund för analyser av konkurrenter samt potentiella samarbetspartners.

För en mer detaljerad bild av ett företag och dess ekonomi erbjuder Allabolag.se en rad extratjänster, däribland kreditupplysningar, kompletta årsredovisningar (från upp till tolv år tillbaka) och uppgifter om offentlig marknadsdata (se mer nedan).

Offentliga värden – verktyg för dig som deltar i upphandlingar

Det senaste tillskottet till den information som Allabolag presenterar för respektive företag handlar om värden av de upphandlingar som det offentliga, det vill säga kommuner, landsting och statliga myndigheter, gör från den privata sektorn. Den här tjänsten ger full transparens när det gäller det offentligas köp av varor och tjänster. Om ditt företag deltar i upphandlingar kan detta verktyg fungera som en mycket viktig källa till information.

För respektive kommun, landsting och myndighet kan du snabbt ta fram uppgifter dels om värdet av olika avtal inom olika näringar, dels om vilka företag det är som levererar varorna och tjänsterna. För företag kan du se värdet av levererade varor och tjänster samt vem som är beställande offentlig aktör. Siffrorna presenteras för de tre senaste åren, vilket gör att det enkelt går att följa utvecklingen. Verktyget offentliga tjänster tas fram i samarbete med DoubleCheck AB, som är en marknadskonsult med fokus på upphandling av det offentliga.

Mer om bolaget

Allabolag.se är en del av UC-koncernen. Det var 2011 som UC köpte sajten och inlemmade den i sin produktportfölj. Tjänsten grundades ursprungligen av Retriever Information AB. Allabolag.se har utvecklats med nya funktioner och mer omfattande information successivt sedan 2011. Sedan ett par år tillbaka finns också samarbeten med ett antal aktörer som erbjuder företagstjänster, till exempel inom factoring, pension, företagslån och rekrytering.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden