Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

20 saker svenska företag bör uppmuntra sina anställda att göra för att bli bättre ekonomiskt

10 juni, 2021
20 saker svenska företag bör uppmuntra sina anställda att göra för att bli bättre ekonomiskt

Det finns en mängd sätt och strategier som anställda hos ett företag kan använda sig av för att förbättra både sin och företagets ekonomi. Detta ska vi ta oss en närmare titt på i denna artikel.

1. Ta ansvar

Genom att ta ansvar och ägande för arbetet gör du både dig själv till en bättre anställd samtidigt som cheferna kan få mindre att göra. Det vinner alla på i det långa loppet.

2. Matcha uppgifter till färdigheter

Genom att berätta för dina chefer vilka som är dina styrkor och svagheter ökar du chansen för att du ska kunna ägna dig åt de saker du är bra på. Det är i sin tur både något som kommer att gynna dig och själva företaget.

3. Ha en bra kommunikation

Att ha en bra kommunikation, både mellan de anställda, de anställda och cheferna samt cheferna själva, är något som är mycket viktigt för ett företag. Det är också viktigt att kommunicera på ett effektivt sätt. Ett sätt som inte är särskilt effektivt är e-post. Då är det bättre att använda sig av olika program som Slack och Microsoft Teams.

4. Lär dig om företagslån och liknande saker

Har företaget tänkt ansöka om ett företagslån? Då är det förstås bra att du som anställd känner till vad det är viktigt att tänka på när du ska ansöka om ett sådant. Försök därför att lära dig så mycket som möjligt om denna typ av saker så att du kan dela med dig av tips och råd.

5. Ha tydliga mål och riktlinjer

Genom att ha tydliga mål och riktlinjer blir det lättare att se till så att alla, både chefer och anställda, strävar efter samma saker och rör sig åt samma håll. Genom att göra det blir det helt enkelt enklare att se till så att alla anställda blir mer produktiva. Ett alternativ kan till exempel vara att erbjuda olika bonusar och andra förmåner som de anställda kan få tillgång till om de uppfyller vissa mål. Det kan göra att de blir ännu mer motiverade.

6. Dra nytta av olika utbildningar och annat liknande som erbjuds

Många företag erbjuder olika utbildningar och liknande som de anställda kan få tillgång till helt gratis. Det är något du gör klokt i att dra nytta av eftersom det kan ge dig fler färdigheter vilket i sin tur kan göra det möjligt för dig att klättra i hierarkin och ta dig an allt större roller.

7. Dra nytta av möjligheten att kunna jobba hemifrån

Det har på senare år blivit allt vanligare för anställda hos företag att kunna jobba hemifrån. Detta är i sin tur något som kan innebära flera fördelar för dig som är anställd. Bland annat ger det dig en helt annan frihet att kunna jobba hemifrån eftersom du då kan jobba oavsett var du befinner dig någonstans i världen. Vissa trivs dessutom mer med att kunna jobba hemifrån vilket i sin tur gör de mer produktiva och får dem att jobba hårdare.

8. Ge varandra konstruktiv kritik

Genom att som anställda ge varandra konstruktiv kritik kan ni se till att hela tiden hålla er på tårna och förbättra er där det är möjligt. Se dock till att kritiken verkligen är konstruktiv och inte negativ, detta eftersom det kan få kontraproduktiva konsekvenser. Se helt enkelt till att alltid behandla varandra med respekt.

9. Våga tänk stort

Endast fantasin sätter gränser! Våga därför att tänka stort och bli så framgångsrik som möjligt i din karriär.

10. Ha ett bra arbetsrum där hemma

Det är viktigt att du sitter bekvämt och har tillgång till bra utrustning när du arbetar. Detta kan bland annat handla om att du har tillgång till en riktig mus, ett bra tangentbord, två eller fler skärmar om det krävs, samt en bekväm arbetsstol. Har du möjlighet att arbeta hemifrån och föredrar att göra det? Då är det helt klart viktigt att du ser till att ha ett passande arbetsrum med den utrustning som krävs och där du kan sitta bekvämt och jobba.

11. Ha med dig matlåda

Att ha med sig matlåda är främst något som kommer ha positiva konsekvenser för ekonomin för dig som är anställd. Det kan dock mycket väl bli något du som anställd sparar mycket pengar på eftersom det kostar onödigt mycket att gå ut och äta varje lunchrast.

12. Ha det högt i tak

Att ha det högt i tak och kommunicera med varandra är något som kan göra arbetsplatsen till ett trevligare ställe. Det är i sin tur något som kan göra de anställda mer produktiva.

13. Använd er av olika teambuilding-evenemang

Det är också mycket klokt att använda sig av olika teambuilding-evenemang. På så sätt kan stämningen bli bättre på kontoret och alla kan lära sig att jobba med varandra.

14. Jobba hårt

Detta är något som kan låta som en självklarhet, men det är ändå värt att påpeka. Genom att se till att de anställda jobbar hårt kommer själva företaget att göra bättre ifrån sig. Som tidigare nämnt kan ett sätt att göra detta på bland annat handla om olika bonusar och liknande vilket gör de anställda mer motiverade till att jobba hårt.

15. Gör er av med eventuella distraktioner

Detta kan också låta som en självklarhet, men också detta är värt att påpeka. Genom att göra er av med eventuella distraktioner blir det nämligen lättare för de anställda att fokusera på jobbet och det som är viktigt.

16. Ha en bra internetuppkoppling

Eftersom många företags arbete numera är helt och hållet beroende av internet är det viktigt att se till att det finns en bra internetuppkoppling till hands. Detta gäller både på själva kontoret och i hemmet om det är så att du ska jobba hemifrån.

17. Drick kaffe

Kaffe kan ge dig den extra energi som krävs för att göra ett bra jobb. Dricker du inte kaffe? Prova då att börja med det och se om det ger dig några positiva resultat.

18. Tänk positivt

Att till exempel behöva vakna tidigt en måndag morgon under vinterhalvåret här i Sverige är inte alltid det roligaste att behöva göra. Gör dock ditt bästa för att tänka positivt. Det kommer både du och din arbetsgivare att vinna mycket på i längden.

19. Var organiserad

Även att hålla sig organiserad är något som kommer att göra jobbet lättare för dig och din arbetsgivare.

20. Håll dig engagerad

Du vinner också mycket på att hålla dig engagerad. Dels kan det ge dig möjligheten att ta dig uppåt i hierarkin, dels kommer det få dig att prestera bättre och göra jobbet roligare.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden