Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Bör den nya marknaden gällande företagslån endast betraktas som positiva?

05 april, 2021

Den lukrativa branschen gällande företagslån har på senare tid fullkomligt exploderat där olika erbjudanden avlöser varandra på löpande band. Näringsidkare lånar idag statistiskt sett mer pengar än någonsin, något som för övrigt inte ser ut avta.

Läs mer: Låntagande – hur det har förändrats med nätets framfart och förbättringar i lagen

Ränta företagslån

Vid första anblicken så skulle man kunna tro att det hela handlar om att behovet av kapital blivit mer kritiskt än någonsin, framför allt under den rådande pandemin som härjar runt om i världen. Även om föregående bidrar till att mängden av företagslån ökar, så är inte det egentligen det givna svaret på själva frågan.

Varför har tiderna förändrats?

Svaret på det hela återfinns i stället i det faktum att det idag blivit enklare att låna pengar i jämförelse med hur det var för bara några decennier sedan. En gång i tiden så var näringsidkarna tvungna att besöka en av de traditionella bankerna för att sedan initiera en ansökningsprocess samtidigt som man alltid behövde redogöra utförligt för hur samt vad pengarna skulle användas till.

Man ska dock även komma ihåg att det ofta var mer regel än undantag att bli nekad lånet om man råkade bedriva en affärsverksamhet som i sig saknade tillräckliga tillgångar vilka indirekt skulle kunna användas som en form av säkerhet för lånet i fråga.

Idag så behöver man överhuvudtaget ej bemöda sig med att blanda in storbankerna eftersom det existerar färre kreditaktörer, vilka alla fokuserar på att erbjuda lån till mindre näringsidkare.

Oftast så behöver man endast kunna påvisa en adekvat form av säkerhet i form av personlig borgen eller dylikt för att få sitt företagslån godkänt och utbetalt inom en ganska kort tid i jämförelse med den traditionella ansökningsprocessen.

Vikten av att välja rätt lån

Även om superlativen överväger klart de olika nackdelar som kan tänkas uppkomma när det handlar om företagslån så vill vi även ta tillfället i akt och belysa några av de mer framträdande fördelarna men även hur dessa kan komma att inverka på lånet i fråga.

Till att börja med så har det blivit enklare att få igenom ett företagslån även för de näringsidkare vilka traditionella sätt ofta skulle bli nekade. Ska man vara helt transparent så kan man idag få igenom en ansökan om företagslån tämligen snabbt och enkelt, hela förutsatt att kravet gällande den personliga borgen uppfylls.

En annan aspekt gällande företagslån är att en del företagslån erbjuder dessa lån till ganska höga räntor. Detta innebär att ett lån på några hundra tusen kan i själva verkat belasta verksamhetens likvida medel betydlig mer än vad man räknat med. Med andra ord så kan fel lån göra mer skada än nytta eftersom näringsidkaren kan få svårt att återbetala lånet inom den utsatta tiden när man väl förverkat den summa som man blivit berättigad till initialt under ansökningsprocessen av företagslånet i fråga.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden