Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Finansiera ditt drömföretag

27 juni, 2019

Att starta ett företag är i de flesta fallen kostsamt och det tar vanligtvis ett tag innan man börjar tjäna pengar. Därför kan du behöva ta ett lån för att finansiera uppstarten av ditt nya företag.

Att spara undan pengar för att starta ditt företag är ett måste, men sällan räcker de pengarna till. Istället för att låta ekonomin sätta käppar i hjulet för din dröm så kan du ta ett företagslån.

Grupp planerar på golvet

Kostnader vid en nystart

Under den första tiden är det mycket saker som kostar pengar. Och det största problemet är att du mest troligt inte kommer att ha någon större inkomst, eftersom att det tar ett tag att bygga upp en verksamhet som går med vinst.

Detta betyder att du kommer att behöva låna till nästan allt som rör företaget. Hyra till kontor, löner till eventuell personal, materialkostnad om det är produkter du säljer och mycket annat. Det kan vara svårt att veta hur lång tid det tar innan pengarna börjar rulla in, men om du har gjort en tydlig och realistisk affärsplan så kommer du åtminstone ha ett hum.

Detta gör att du kan veta på ett ungefär hur mycket pengar du behöver låna och hur länge du behöver lånet. 

Vad kan du låna till?

När du tar ett företagslån utan säkerhet så kan du låna till mer eller mindre precis vad du vill. Ett lån utan säkerhet betyder att pengarna inte investeras i en sak som har ett faktiskt värde, som till exempel ett hus.

Här lånar du istället pengar och använder till det du känner är viktigt och du slipper att redovisa detta från långivaren. Det innebär att du kan låna till allt som rör en uppstart av ditt nya företag.

Att tänka på när du tar ett företagslån

När du tar ett lån så är det viktigt att du har en tydlig plan på hur du ska kunna betala tillbaka detta lån. Det kan ibland kännas läskigt att ta ett lån när man inte  har kommit igång med intäkterna, men låt inte denna känsla skrämma dig!

Dock är det viktigt att du tänker på risken du tar och de konsekvenser som det kan få om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Tänk därför alltid på att inte ta ett högre lån än vad du behöver. De flesta lånen går att utöka under lånetiden och detta är ofta ett bättre alternativ än att ta ett stort lån från början.

Viktigt är också att tänka på att sätta upp en plan för hur du ska betala tillbaka. Nästan alla långivare har olika avgifter, räntor och villkor så se till att du hittar ett lån som passar just dig och ditt företag genom att jämföra de olika lånen som finns.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden