Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Gynnsamma siffror för Latour

22 augusti, 2017

Jan Svensson Latour

Nya rapporter visar ett sannerligen muntert resultat för Investmentbolaget Latour. För det andra kvartalet på 2017 presenteras nu en vinst om 797 miljoner kronor efter skatt.

Investmentbolaget Latour är ingen gröning på marknaden utan innehar flera års erfarenhet i branschen. Och råder det tvivel om detta är det bara att ta en titt på statistiken. I en rapport som nyligen släpptes uppges nämligen riktigt fina siffror.

Utöver en vinst på 797 miljoner kronor efter skatt för det andra kvartalet 2017, ser man även att företagets orderingång ökat med 18 procent. Det redovisas även att nettoomsättningen ökade med 16 procent till 2.493 miljoner kronor (2.144), en ökning för jämförbara enheter med 1 procent justerat för valutaeffekter.

Även substansvärdet visade på ett positiv ökning – 96 kronor per aktie jämfört med 87 kronor per aktie vid ingången av året. Detta är en ökning som motsvarar 13,3 procent justerat för utdelning jämfört med SIXRX som ökade med 10,8 procent. Latouraktiens totalavkastning uppgick till 25,9 procent under första halvåret jämfört med 10,8 procent för SIXRX.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden