Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Alternativa sätt att finansiera företaget

10 juni, 2019

Växer företaget men saknar kapital för att blomstra? Det mest klassiska man tänker på när man behöver pengar är att ta ett lån, men det finns så många andra vägar att gå!

Par tar lån

Crowdfunding 

Säljer du en produkt så är crowdfunding ett riktigt bra alternativ. Det går ut på att du lägger ut information om ditt företag och din produkt på en sida på internet. Folk kan då beställa produkten och betala för den innan den är tillverkad. Vanligtvis måste man först ha pengar för att tillverka produkten, och sedan kommer pengarna från försäljningen in, men här är det tvärt om. Detta är verkligen ett jättebra sätt för dig med produkter. Erbjuder ditt företag ingen fysisk produkt så finns det även privatpersoner på crowdfundingsidor som vill investera i företag, utan att köpa något. 

Kreditkort

Behöver du låna pengar kan ett lån vara jättebra, men ibland är det faktiskt bättre att använda sig av ett kreditkort. Speciellt om det handlar om mindre summor och köp som du ska göra till företaget. Vissa saker som att betala någons lön, går inte med ett kreditkort. Så ett kreditkort lämpar sig inte alltid. Men om du till exempel behöver köpa lite mindre saker till firman, som en dator eller en ny kontorsstol så lämpar sig ett kreditkort ypperligt. En av sakerna som är så bra med ett kreditkort är att du bara ansöker en gång. Sedan kan du använda krediten när och hur du vill. Förutsatt att du betalar av som du ska såklart. Det betyder att du inte måste ta ett nytt lån varje gång du behöver lite extra pengar. På de sättet sparar du både tid och även pengar på bland annat uppläggningsavgift. 

Handla på faktura

Att handla på faktura är lite som att handla på ett kreditkort, eller att ta ett lån fast man gör det direkt från butiken istället för hos en bank. Att handla på faktura innebär att du kan handla nu, men betala sen. Detta är så klart inte en gratistjänst utan butiken du handlar hos tar ut en ränta, precis som på lån eller med köp av kredit. Det som är så smidigt med faktura är dock att du inte behöver gå igenom någon ansökningsprocess. Allt är inte tillgängligt för köp på faktura, men vanligtvis kan du köpa saker som till exempel elektronik. I ett företag behövs vanligtvis både datorer och telefoner och dessa är inte billiga. Att köpa dessa produkter på faktura kan då vara ett alternativ om du inte har råd just för stunden. Butiker brukar vara flexibla med hur de lägger upp fakturan och du kan på många ställen bestämma bland annat under hur många månader du vill betala tillbaka.

Egna pengar

Ett annat alternativ till att ta ett lån från ett låneinstitut är att ta ett lån från dig själv. Att ta från sina egna sparpengar är vanligt när man har ett eget företag. Tänk dock på att inte ta allt för mycket av dina sparade pengar eftersom att man alltid behöver ha en buffert ifall något skulle hända i privatlivet. Att ta från sina egna pengar kan kännas jobbigt, men så länge du tror på dig själv och på ditt företag så borde du känna dig trygg nog att investera dina egna pengar.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden