Om Capcito

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Capcito vill göra det enkelt för företag att söka finansiering. Produktutbudet består av både företagslån och factoring.

Låneerbjudande och ansökan

Capcito erbjuder företag att låna upp till 2 miljoner kronor. När det gäller återbetalningstiden kan du välja mellan 3 till 24 månader. För smidigast möjliga ansökningsprocess är det bästa att du kopplar ditt företagskonto direkt till Capcito. Då kan de nämligen snabbt bedöma om företagslånet ska beviljas eller inte. I de flesta fall får du detta svar redan inom en minut.

Erbjudandet är inte bindande, men om du väljer att acceptera lånet är allt du behöver göra att signera med BankID.

Tjänster och produkter

Capcito erbjuder lån till aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag och enskilda firmor. Vilken bransch dessa företag är verksamma inom spelar ingen roll så länge de uppfyller kraven som ställs på företag för att teckna lån hos Capcito.

Företagslån utgör bara en del av Capcitos produktutbud. De erbjuder även fakturaförsäljning och fakturabelåning. Det innebär att du säljer dina fakturor till Capcito, alternativt använder dem som säkerhet för ett lån. Du får då pengarna direkt istället för att vänta på att din kund ska betala fakturan och kan med fakturabelåning slippa gå i personlig borgen.

När det gäller fakturaförsäljning betalar du en avgift till Capcito mot att de tar över din faktura och får sedan resterande belopp utbetalat. Det är ett smidigt sätt att få extra kapital snabbt. Capcito tar oftast över hela kreditrisken, men om din kund har ett lågt kreditvärde kan Capcito köpa fakturan utan att ta över kreditrisken. Det innebär att ditt företag blir skyldigt att återbetala beloppet efter förfallodatumet om fakturan skulle förbli obetald från kunden.

Företagslån hos Capcito har en ränta på 0,80 – 4,00 %. Räntans storlek beror på lånets storlek och längden på lånetiden. För fakturaförsäljning ligger priset mellan 1,00 – 3,50 % av beloppet per faktura, och för fakturabelåning är räntan mellan 0,80 – 2,90 % per 30 dagar. Inga andra dolda avgifter, som uppläggnings- eller aviavgift, förekommer för lån hos Capcito.

Kundtjänst och utbetalningar

Capcito har en kundtjänst du kan komma i kontakt med via live-chatt, telefon eller e-post. Live chatten når du via själva hemsidan. Där kan du även skicka ett mejl via ett formulär. Det är också värt att nämna att det finns en FAQ-avdelning på Capcitos hemsida där du finner svaren på vanliga frågor. Det kan alltså räcka med att du läser där för att få svar på frågan.

Utbetalningar av lån sker direkt i samband med att du fått svar på din ansökan. Hur lång tid det tar innan pengarna är inne på ditt konto varierar, beroende på vilken bank du använder dig av. Så länge det rör sig om en vardag kan du i de flesta fall räkna med att dina pengar kommer att vara inne på ditt konto inom 24 timmar från och med det att utbetalningen skett.

Om Capcito

Capcito grundades av ett gäng erfarna entreprenörer och investerare, och står under tillsyn från Finansinspektionen. Delägare är SEB Venture Capital, Collector Ventures och Galjaden Invest. Capcito erbjuder en helt digital tjänst och genom att de kopplar upp sig till ditt bokförings- och fakturaprogram kan du få ett omedelbart beslut vid ansökan.

Fördelar

  • Företagslån, fakturabelåning och fakturaförsäljning
  • Ansökan sker snabbt och smidigt online – svar direkt
  • Inga dolda avgifter eller krångliga avtal tillkommer
  • Företagslån utan UC, Creditsafe används istället

Nackdelar

  • Inga betalningsanmärkningar godkänns

Villkor

  • Aktiv / registrerad verksamhet med F-skatt
  • Företag med god kreditvärdighet
  • Företaget behöver ha en omsättning

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden