Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Qred expanderar till nya marknader

05 november, 2020

Fintechbolaget Qred erbjuder flexibla företagslån på mellan 10 000 kronor och en miljon kronor. De fokuserar på enskilda firmor och mindre aktiebolag, och det är många som har utnyttjat tjänsten. Sedan 2015 har de förmedlat över 40 000 lån.

Qred finns idag i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och Brasilien. Nu fortsätter de expandera, vidare till Belgien.

Målsättningen är att dubbla antalet aktiva marknader och bli störst i Europa inom företagslån till småföretagare. Så här långt verkar företagets höga ambitioner ha gett resultat. I våras var Qred nämligen på åttonde plats i Financial Times lista över Sveriges snabbast växande företag. Här tittar vi närmare på Qreds koncept och vad det har att erbjuda dig som kund.

Ansök om företagslån hos Qred

Emil Sunnvisson
Emil Sunvisson, vd och medgrundare på Qred. Foto: Jacob Nordström

Qreds erbjudande

Qreds erbjudande är baserat på enkelhet och tydlighet. Ingen startavgift, ingen bindningstid, inga dolda kostnader – bara en fast månadskostnad. Du ansöker på en minut med BankID, får offert inom en timme och utbetalning sker samma dag.

Långivaren vänder sig till alla typer av företag, såväl aktiebolag som enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Stora som små företag kan ansöka, men fokus ligger på att möjliggöra företagslån för småföretag med under tio anställda.

Tekniken som Qred utvecklat gör att de kan koppla upp sig mot kundernas bokföring och transaktioner i realtid. Likt många andra fintechbolag samarbetar Qred med olika banker och långivare. Men till skillnad från andra företag står de själva för kreditförlusten mot den utlånande banken. Detta görs genom att minska provisionen på de förmedlade lånen.

Läs mer: Mynt lanserar smart betalkort för företag

Qreds kreditbedömningar

Så vad är det som gör Qred bättre än konkurrenterna? Jo, de menar att de har branschens bästa kreditbedömningar. Systemen använder till exempel maskininlärning för att räkna ut riskerna. Så här sa VD:n Emil Sunvisson till Realtid:

”Genom att göra så kan vi göra en väldigt exakt kreditbedömning. Kort sagt: vi är världsmästare på kreditscoring. Genom att vara det bolag som har mest data om kunderna så kommer vi att bli störst och mest framgångsrika på marknaden”.

Och det är viktigt med bra kreditbedömningar. Det är ju det som i slutändan gör att rätt kunder får lån, och dessutom till rätt ränta. Dessutom har det varit något som diskuterats mycket på senare tid. Qred har mycket att vinna som experter.

En ljus framtid

Trots osäkra tider verkar Qred satsa på utveckling och att ta företaget framåt. Och framtiden ser ljus ut. Så här säger Emil Sunvisson till Realtid om 2020: “När coronapandemin slog till i mars så var vi supernervösa, men det visade sig att de flesta småföretag bara drog in livremmen och försökte övervintra – för nu är vi uppe på samma lånenivåer som innan pandemin”.

Detta toppas nu alltså med att långivaren expanderar till nya länder. Det blir onekligen spännande att följa Qreds framtid.

Läs vår recension av Qred

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden