Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Rätt lån för rätt företag

05 juli, 2019

Att skapa ett företag är inte alltid lätt. Skapande av företag är mycket mer än bara en nyskapande ide eller ett koncept som inte finns på marknaden. Ett företag består upp av många olika delar och människor som tillsammans alla skapar företaget.

Tyvärr kan det många gånger vara svårt att få ihop den finansiella biten i företaget. Detta är uppenbart hos nyare företag men det finns även äldre som av många olika anledningar har finansiella svårigheter. Det finns många gånger smidiga lösningar på de problem som de flesta företag har.

Ett lån hos en långivare kan vara den rätta lösningen. Men även andra lösningar finns såsom factoring där du på ett smidigt sätt kan få in snabb likviditet genom att belåna fakturor. Den traditionella lösningen såsom ett lån är dock de flesta gånger den bästa lösningen.

Hand med lampa

Vad är lånet till?

Det är just den frågan som många företag måste kunna svara på. Det är alltid viktigt att du har en grundligt utförd företagsplan för precis vad ditt företag ska göra med lånet och vad som ska investeras i. Viktigt är även att kunna visa för långivaren precis hur lång tid ditt företag kommer att betala tillbaka och hur mycket ni kan betala per månad.

Det kan behövas från enklare saker som att rusta upp företagets inredning till att anställa fler personer för stora order som kommer men inte ännu har betalats. Många företag investerar det mesta av sin vinst i att kunna skapa ett väl arbetande företag och kan då behöva vänta in vinsten vilket skapar problem på kort sikt.

Viktigt att känna till innan du ansöker

Det är även viktigt att du känner ditt företag och kan bedöma vilket typ av lån som det behöver. Att vara ett relativt nytt företag som behöver pengar nu och behöver investera för att växa gör att det behöver ett lån som ges nu men kanske har sämre villkor. Är ditt företag ett etablerat äldre företag som kan vänta på investeringen och den ska göras långsiktigt kan det vara bättre att vänta på ett lån med bättre villkor och lägre ränta.

Fördelar och nackdelar med ett företagslån

Som med precis allt finns det både för och nackdelar med att ta ett lån jämfört med andra typer av investeringar. Att ta ett traditionellt företagslån kan många gånger ge en bra ränta och även de mindre långivarna måste idag vara övervakade av finansinspektionen. Hos de flesta långivare kan du dessutom få tillgång till pengarna snabbt och smidigt.

Att få en investering genom andra medel kan många gånger innebära att du inte har fullständig kontroll över ditt företag eller dess vinster. Om detta är viktigt för dig är ett lån den bästa lösningen.

Ett lån har dock alltid ränta och det är viktigt att du är säker på att dina vinstprognoser reflekterar detta. Var säker på vilken räntan verkligen kommer att bli innan du ansöker.

Dolda avgifter kan många gånger tillkomma och vara höga. De kan utgöra en stor del av månadskostnaden på mindre lån om du inte är försiktig. Håll alltid koll på de som ingår och vilka krav som kommer längre fram.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden