Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Trender under 2017

27 februari, 2018

Vi på företagslån vill vara först med det senaste och erbjuda er läsare på företagslån de allra mest intressanta nyheterna om svenska företag. Så här i början av året har det kommit rapporter om läget bland svenska företag under året som gått. Till skillnad från såväl 2016 som 2015 så visade 2017 upp relativt dystra siffror. Dels minskade nyföretagandet i landet, dels ökade konkurserna – minst sagt oroande trender med andra ord. Vi på företagslån har gjort vår analys av läget och ser flera potentiella lösningar på dessa problem.

Först och främst har båda problemen en sak gemensamt; bristande finansiering. Att starta ett företag är en kostsam historia som ofta kräver ett företagslån. Ett aktiebolag måste ha minst 50 000 kronor i startkapital, alternativt apportegendom med ett värde av 50 000 kronor. Det är långt ifrån alla privatpersoner som har råd med en sådan investering, varför ett företagslån är en perfekt lösning på problemet. Det är däremot få som vågar satsa fullt ut på sin idé och ta ett företagslån för att finansiera uppstarten av företaget. Skulle bankerna och kreditinstituten informera mer om den här finansiella lösningen är sannolikheten stor att allt fler personer skulle vara benägna att starta upp egna företag.

Vidare kunde man utläsa en ökad andel konkurser förra året jämfört med 2016. Totalt rörde det sig om en ökning på 3% under 2017 jämfört med föregående år. Även andelen konkurser skulle kunna ha undvikits om företagarna insett företagets prekära situation i ett tidigt skede, för att därefter komma upp med en finansiell lösning på problemet. Företagslån tecknas i många fall för att finansiera nyinvesteringar, expansioner av företaget eller för att helt enkelt väga upp för en period där kassaflödet inte är tillräckligt bra. Användningsområdena för företagslån är i stort sett oändliga. Detta, alltså företagslån, kan komma väl till pass för att i ett tidigt skede vända en negativ trend i ett företags ekonomi.

Börstidning

Oavsett om du funderar på att starta ett företag eller rädda upp ditt befintliga företag så är ett företagslån oftast en god idé. Kan du visa upp bra resultat, en genomtänkt affärsplan och ett tydligt syfte med lånet så får du ofta din ansökan beviljad. Beroende på hur välmående ditt företag är, eller hur bra din företagsidé är så varierar räntan. Det finns ingen fast räntesats som gäller alla företagslån.

Står du i begrepp att starta ett nytt företag kan det ibland vara svårt att få sin låneansökan beviljad. Detta beror på att du i det här fallet inte har något resultat eller någon årsredovisning att visa upp. I och med detta skapas en osäkerhet hos bankerna och kreditinstituten. Däremot finns ALMI som en lösning på problemet. ALMI erbjuder företagslån till nyföretagare. Dessa lån är på belopp runt ca 100 000 kronor och löper med en ränta på mellan 5-10%. Ett företagslån via ALMI kan med andra ord vara en bra start på ditt företagande. Det är dock inte omöjligt att andra långivare utöver ALMI också kan komma att erbjuda ett företagslån till ett nystartat företag, men chanserna är i alla fall betydligt större om du går via ALMI.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden