Om Approva

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Låneerbjudande och ansökan

Approva erbjuder företagslån på minst 30 000 kr och högst 300 000 kr. När det gäller hur lång tid som du vill kunna ha på dig att betala tillbaka lånet kan du välja mellan en period på 2-36 månader.

Själva ansökan gör du på ett enkelt och smidigt sätt på Approvas hemsida. Närmare bestämt använder du dig av det ansökningsformulär som finns på sidan. Här behöver du bland annat ange ditt personnummer, organisationsnummer, mobilnummer samt din e-postadress. Du behöver även godkänna att Approva sparar och behandlar dina personuppgifter. Samt så tar Approva en kreditupplysning på både ditt bolag såväl som på dig som privatperson. Du verifierar dig därefter med mobilt BankID för att försäkra Approva om att du verkligen är den du utger dig för att vara.

När företaget sedan väl har mottagit din ansökan tar det dem endast max 15 minuter att behandla den. Du kommer då att motta beskedet på den e-postadress som du angivit i din ansökan. Är det så att din ansökan blivit godkänd kommer även ett skuldebrev och proprieborgensavtal till din e-post.

Tjänster och produkter

Approva vänder sig till svenskregistrerade bolag. Närmare bestämt rör sig detta om aktiebolag, enskilda firmor eller handelsbolag. Du som ansöker om lånet måste dessutom vara folkbokförd i Sverige samtidigt som ditt bolag inte får ha några skulder hos Kronofogden. Du måste även ha en F-skattesedel samt ett BankID. När det gäller vilka branscher företagen som ansöker om lånet är verksamma inom så spelar detta ingen roll så länge som kraven här ovan är uppfyllda. Approva siktar med andra ord inte enbart in sig på bolag inom en viss bransch. Utan de erbjuder ett brett serviceutbud.

Kundtjänst och utbetalningar

Approva erbjuder en kundtjänst som du kan nå via e-post på info@approva.se. Kundtjänsten har öppet 09:00-17:00 alla vardagar. De har alltid som mål att ge dig svar inom 24 timmar från och med det att du skickat in din fråga. Själva hemsidan innehåller även en FAQ-sektion där du finner svaren på många av de frågor du tänker på.

När det gäller utbetalningar får du som sagt ett skuldebrev och ett proprieborgensavtal skickat till din e-post om det är så att din låneansökan har godkänts. Samtycker du med de villkor och krav som tillkommer till dessa är det sedan bara att signera avtalet med hjälp av BankID. Pengarna kommer därefter bli utbetalade till ditt företagskonto på direkten. Exakt hur lång tid det tar för pengarna att överföras beror dock bland annat på vilken bank du använder dig av samt vilken dag och tid på dygnet som du gör din ansökan.

Om Approva

När du betalar tillbaka ditt lån hos Approva betalar du en fast månadsavgift med fast ränta. Dessa ligger på samma belopp varje månad utan att det tillkommer några dolda avgifter. Någon fakturaförsäljning erbjuds dock inte.

Fördelar

 • Du ansöker om lånet snabbt och enkelt på företagets hemsida.
 • Du får svar på din ansökan inom 15 minuter från och med det att du lämnat in den.
 • Utbetalningen av ditt lån sker samma dag som det beviljats.
 • Approva erbjuder en kundtjänst som har öppet 09:00-17:00 alla vardagar.
 • Företaget erbjuder både företagslån samt privatlån.

Nackdelar

 • Det tillkommer både en fast månadsavgift såväl som 2 % i ränta när du betalar av ditt lån.
 • Företaget erbjuder inte någon fakturaförsäljning.
 • När du ansöker om ett lån görs en kreditupplysning både på ditt bolag samt dig som privatperson.
 • Du måste ha tillgång till mobilt BankID för att kunna ansöka om ett lån.
 • Betalar du inte tillbaka i tid debiteras du med en förseningsavgift.

Villkor

 • Du kan låna mellan 30 000-300 000 kr.
 • Du kan välja löptid mellan 2-36 månader för återbetalningen.
 • Du måste ha ett svenskregistrerat bolag.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Ditt bolag får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden