Om Likvid Företagslån

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Låneerbjudande och ansökan

Likvid Företagslån har ett låneerbjudande för småföretagare där den lägsta lånesumman du kan ansöka om ligger på 30 000 kr och den högsta på hela 2 000 000 kr. Själva ansökan sker direkt på företagets hemsida.

Närmare bestämt behöver du fylla i en mängd uppgifter i det låneformulär du finner där. Detta rör sig om lånesumman, lånetiden, ditt företags organisationsnummer, ditt telefonnummer samt din e-postadress. Därefter behöver du gå vidare och fylla i ytterligare en mängd uppgifter för att sedan verifiera dig med hjälp av BankID.

När detta väl är gjort återkommer Likvid Företagslån sedan till dig med en låneoffert, en offert som det är upp till dig om du vill godkänna eller inte. Som mest tar det en arbetsdag för företaget att komma upp med offerten. Ansökan är för övrigt inte bindande samtidigt som den är helt kostnadsfri.

Tjänster och produkter

När det gäller vilka typer av företag som kan ansöka om lån hos Likvid Företagslån inkluderar detta allt från aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag till enskilda firmor. Varje aktör blir bedömd på en individuell basis oavsett vilken bransch de är verksamma inom. Detta gäller även företag med tidigare betalningsanmärkningar.

När Likvid Företagslån gör sin individuella bedömning av ett visst företag är det nämligen många faktorer som de tar hänsyn till. Detta innebär att en betalningsanmärkning inte per automatik måste betyda att din låneansökan inte kommer att beviljas.

Likvid Företagslån erbjuder dessutom dig och ditt företag möjligheten att använda er av en solidarisk borgen. Innebörden av detta är att man delar borgen mellan flera individer om det är så att företaget ifråga inte klarar av att betala tillbaka lånet.

Kundtjänst och utbetalningar

Likvid Företagslån har sitt kontor på Ankdammsgatan 35 i Solna. Deras hemsida finner du på likvid.se. När det gäller företagets kundtjänst når du denna via telefon eller e-post. Väljer du att använda dig av telefonalternativet är det telefonnummer 010-489 08 40 som gäller.

Detta nummer kan du nå kundtjänsten på varje arbetsdag mellan 10:00-16:00. Notera dock att de har lunchstängt mellan 12:00-13:00. Föredrar du istället att använda dig av e-post när du kontaktar dem kan du göra det direkt via ett formulär på företagets hemsida, alternativt på e-postadressen info@likvid.se. Notera också att företagets hemsida innehåller en stor FAQ-sektion.

När det gäller utbetalningen av lånet så sker detta på ett mycket smidigt sätt. Närmare bestämt tar det enbart ett dygn från och med det att du godkänt låneofferten tills dess att lånet betalas ut. Detta är dock så länge det rör sig om en arbetsdag.

Om Likvid Företagslån

När det gäller lån från Likvid Företagslån tillkommer det ingen ränta utan istället en fast månadsavgift utan några dolda avgifter. Hur stor denna avgift är beror bland annat på hur stort lånet är samt företagets individuella förutsättningar. Fakturaförsäljning erbjuds dock inte.

Fördelar

 • Att ansöka om ett lån från Likvid Företagslån tar endast några få minuter.
 • Din ansökan hanteras i majoriteten av fall inom en arbetsdag.
 • Beviljade lån brukar betalas ut inom ett dygn från och med det att de godkänts.
 • Din ansökan är inte bindande.
 • Även företag med betalningsanmärkningar kan i vissa fall beviljas lån hos Likvid Företagslån.

Nackdelar

 • Du behöver dela med dig av eventuellt känsliga uppgifter när du ansöker om ett lån.
 • Du måste ha tillgång till BankID.
 • Vid lån till aktiebolag krävs alltid borgen av bolagets huvudägare eller vd.
 • Det tillkommer en fast månadsavgift till ditt lån.
 • Har ditt företag betalningsanmärkningar kan ditt lån nekas.

Villkor

 • Du kan som minst låna 30 000 kr.
 • Du kan som mest låna 2 000 000 kr.
 • Du kan välja mellan en lånetid på 6, 9, 12 eller 18 månader.
 • Du behöver ha tillgång till BankID.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden