Om Monetise

Jämför olika långivare och välj mellan aktuella låneerbjudanden här.

Låneerbjudande och ansökan

Du kan som företagare låna pengar om minst 10 000 och som mest 1 000 000 kr av Monetise. Ansökan sker på företagets hemsida och tar endast ca 3 minuter att genomföra. Dessutom är det helt kostnadsfritt. Det enda du behöver göra är att fylla i ansökningsformuläret där du måste ange det belopp du vill låna samt din e-post och ditt mobilnummer. Därefter verifierar du dig med hjälp av BankID så att Monetise kan läsa in transaktionshistorik från din företagsbank.

Tjänster och produkter

Monetise vänder sig till alla företag i Sverige. Det spelar helt enkelt ingen roll vilken bransch företaget ifråga är verksamt inom. Alla företagare är närmare bestämt välkomna att ansöka om ett lån hos Monetise och samtliga företag blir individuellt bedömda. Detta inkluderar nystartade företag. Notera dock att dessa som mest kan låna upp till 50 000 kr och alltså inte upp till en miljon,

Kundtjänst och utbetalningar

Monetise har en kundtjänst som du kan få tag i via telefon eller e-post. Telefonnumret till kundtjänsten är 010-330 83 00 och dess e-postadress är info@monetise.se. Deras hemsida har dessutom en stor FAQ-sektion där du finner svaren på många vanligt förekommande frågor.

Efter att du har givit Monetise tillåtelse att läsa in transaktionshistoriken från din företagsbank samlar de in den information de behöver. Därefter görs en kreditupplysning. Är allt som det ska får du sedan en låneoffert med pris och övriga villkor, något som oftast sker inom några timmar från och med det att du skickat in din ansökan. Sedan är det bara upp till dig själv att välja om du godkänner den eller ej. Gör du det sker även detta med hjälp av BankID och därefter betalar Monetise ut dina pengar. Närmare bestämt sker detta samma dag som du godkänt låneofferten. Dock kan det ta upp till en bankdag innan du fått in pengarna på ditt företagskonto.

Om Monetise

Monetise har sitt kontor på Skeppsbron 20 i Stockholm och är registrerade hos Finansinspektionen. Lånen från företaget har fast ränta men någon fakturaförsäljning erbjuds inte.

Fördelar

 • Det tar endast 3 minuter att ansöka om ett lån.
 • Du får en låneoffert inom 24 timmar från och med det att du ansökt om ditt lån.
 • Du kan som minst låna 10 000 och som mest upp till 1 000 000 kr.
 • Du kan själv välja att betala tillbaka ditt lån mellan 4-12 månader.
 • Lånen har alltid fasta avgifter utan att några dolda sådana tillkommer.

Nackdelar

 • Nystartade företag kan som mest ansöka om lån på upp till 50 000 kr.
 • En kreditupplysning kommer att göras på ditt företag innan lånet kan godkännas.
 • Du behöver dessutom dela med dig av annan relevant information kring ditt företag.
 • Du bör ha tillgång till BankID för att kunna ansöka om lån på ett smidigt sätt hos Monetise. Annars tar ansökan längre tid.
 • Du har inget val när det gäller återbetalningen av lånet utan det måste betalas tillbaka via autogiro.

Villkor

 • Alla svenska bolag kan ansöka.
 • Ej ha skuld hos Kronofogden
 • Det kan i vissa fall krävas att borgen behövs

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden