Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Är företagarlivet för dig?

17 januari, 2017

Företagslån.se - Är företagarlivet för dig? - ()

Det är många som när en dröm om att vara sin egen chef i ett eget företag och få arbeta med precis det man vill. Allt med att vara egenföretagare i enskild firma eller aktiebolag är dock inte rosaskimrande och det är viktigt att vara förberedd på att resan kan bli ganska skumpig.

Funderar du på att ta steget att starta företag gör du klokt i att vända och vrida på frågan under en lite längre tid. Att starta eget ska aldrig vara ett hastverk. Du bör också fundera kring om du har de egenskaper och den inställning som krävs för att lyckas som egenföretagare. Nedan är fyra saker du bör fundera särskilt på.

Lönen kan variera – om du kan ta lön över huvud taget

Åtminstone i uppstartsfasen av ditt företag är sannolikheten stor att dina intäkter inte strömmar in i jämn takt. Det kan innebära att din lön kommer att variera. Det kan också vara så att du inte har råd att ta ut lön alls under en tid. Fråga dig själv om du kan känna dig bekväm i detta. Att inte få in en fast summa pengar på kontot den 25:e varje månad kan upplevas som mycket stressande för vissa.

Framtiden är oviss

Som egenföretagare lever du i ständig osäkerhet kring framtiden. Osäkerhet är en känsla de flesta tycker är mycket negativ, och för att lyckas med företagandet måste du ha förmågan att hantera den. Med planering, strategier och ett öra mot marken kan du till viss del påverka framtiden till din fördel, men du kommer alltid att leva med en viss osäkerhet och behöva ta risker som du inte vet kommer att betala sig.

Kan du sälja?

Som egenföretagare är du, åtminstone den första tiden, både direktör, kontorist, ekonom, strateg och sekreterare. Du är också säljare. Sistnämnda är kanske den viktigaste rollen. Säljer du inte får du nämligen inte in några pengar. Det spelar ingen roll vilken tjänst eller vara du säljer i din verksamhet – det gäller att du är aktiv med att attrahera kunder som är villiga att betala för din produkt eller tjänst. Det kan vara motigt i början men du måste komma över det för att lyckas som egenföretagare.

Vågar du satsa allt?

För att slå dig fri från hamsterhjulet måste du våga satsa allt. Du måste vara beredd på att lägga ner stora mängder energi och det i många olika arbetsuppgifter. Upplever du osäkerhet kring någon eller några av punkterna ovan är det en god idé att börja med små steg. Det givna tipset är att du startar din verksamhet i liten skala som en begränsad bisyssla.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden