Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

20 av de vanligaste sätten för svenskar att slösa pengar

28 juli, 2021
En hand som håller i brinnande dollarsedlar.

Många av oss har dåliga vanor och liknande som vi slösar för mycket pengar på. I denna artikel ska vi ta oss en titt på några av de vanligaste sakerna vi svenskar slösar pengar på.

1. Alkohol

En av de saker många av oss slösar alldeles för mycket pengar på är alkohol. Dels är det generellt sett mycket dyrt att gå ut på krogen här i Sverige. Dessutom har många mycket lätt för att tappa förståndet vad gäller pengar när de druckit. Detta är en farlig kombination som kan resultera i att det slösas alldeles för mycket pengar på krogen.

2. Äta ute

Att till exempel gå ut och äta när man har lunchrast på jobbet är visserligen något som kan vara mycket trevligt någon gång då och då. Gör du det till en vana är det dock något du kan slösa mycket pengar på. Försök därför att ha med dig matlåda till jobbet i stället, det kan du spara oerhört mycket pengar på i längden.

3. Kaffe

Kaffe är något många av oss behöver för att klara av en lång arbetsdag. Försök dock undvika att köpa kaffe på kaféer och liknande ställen, detta eftersom det kostar dig väldigt mycket mer pengar än om du gör ditt eget kaffe där hemma.

4. Kläder

Det finns en hel del personer som är närmast beroende av att köpa kläder, något som det i sin tur kan gå åt stora summor pengar till. Försök därför att undvika detta genom att enbart köpa kläder då det är nödvändigt.

5. Skor

Också skor är något många personer spenderar alldeles för mycket pengar på. I de flesta fall behöver du inte ha 10 par skor där hemma, utan det räcker gott och väl med ett eller två.

6. Matsvinn

Det finns få sätt att slösa pengar på som är mer onödiga än matsvinn. Planera därför ditt handlande så att du försäkrar dig om att du verkligen kommer ha tid att använda den mat du köper innan den blir dålig så att du inte måste slänga bort den.

7. Oanvända gymkort

Att köpa ett gymkort är visserligen bra om det är så att du verkligen kommer att använda det. Många gör dock misstaget att köpa gymkort som gäller för långa perioder framöver bara för att sedan knappt använda dem. Detta är därför något som det kan gå åt stora summor pengar till helt i onödan.

8. Onödiga impulsköp

Vissa personer har en tendens till att köpa saker de inte ens behöver, helt i onödan. Det kan till exempel handla om att de ser ett reaerbjudande och då köper saker de inte ens behöver bara för att priset är billigt. Oavsett hur billigt ett pris är betyder det dock inte att det gör det värt att köpa saker som man inte ens behöver.

9. Onödiga lån

Att låna pengar är något som kostar pengar. Ska du låna pengar är det därför viktigt att du ser till att de ska gå till något vettigt. Ska pengarna inte göra det är det i så fall bättre att du undviker att ta ett lån.

10. Kabel-TV

Kollar du verkligen ofta på TV, och använder du dig i så fall av alla de kanaler som du betalar för? Om inte kan detta vara en sak som du kan spara mycket pengar på att inte behöva spendera något på.

11. Dyra märken

Brukar du välja de dyraste märkena när det kommer till saker som toalettpapper, tandkräm, och diskmedel? Är det verkligen nödvändigt? Är det inte det gör du bäst i att i stället börja använda dig av billigare märken. I de flesta fall behöver detta inte innebära någon skillnad i kvalitet. Varför då betala mer pengar än vad som är nödvändigt?

12. Cigaretter

Är du rökare? Försök då att sluta med det. Att röka är nämligen något som kan resultera i mycket stora kostnader per år, framför allt med tanke på att det blir allt dyrare att göra det här i Sverige. Att spendera pengar på cigaretter är också detsamma som att spendera sina pengar på att förstöra sin hälsa, något som av förklarliga skäl inte är den bästa av idéer.

13. Snus

Snus må visserligen inte vara något som är lika skadligt för hälsan som cigaretter är. Med detta sagt är det dock fortfarande inte något vi människor behöver för att överleva. Även detta är därför något som det är mycket onödigt att spendera pengar på.

14. Godis

En annan sak som det är onödigt att spendera alltför mycket pengar på är godis. Självklart kan man unna sig lite godis då och då, men gör du det alltför ofta är det något som kan vara dåligt för både din plånbok och din hälsa. Precis som cigaretter och snus är godis nämligen inte något som vi människor behöver för att överleva, och även något som är dåligt för vår hälsa.

15. Taxi

Att åka taxi i Sverige är något som kostar oerhört mycket pengar. Vet du med dig att du brukar göra det onödigt ofta? Försök då att sluta med det genast. Åker du taxi ofta kan det på relativt kort tid nämligen resultera i mycket stora summor pengar.

16. Flaskvatten

I Sverige har vi turen att ha alldeles utmärkt vatten i våra kranar. Att spendera pengar på flaskvatten är därför oerhört onödigt. Detta gäller även om det handlar om vatten med kolsyra i, detta eftersom det går att köpa kolsyremaskiner och göra din egen kolsyra där hemma.

17. Att inte ta hand om sina tänder

Att gå till tandläkaren i Sverige är något som kan kosta väldigt mycket pengar. Undvik därför att behöva göra detta alltför ofta genom att se till att ta hand om dina tänder.

18. Olika streamingtjänster

Streamingtjänster som Netflix, HBO och Viaplay har på senare år blivit mycket populära här i Sverige. Det kan dock kosta onödigt mycket pengar att använda sig av flera sådana. Tänk därför igenom om det till exempel inte räcker med en av dem.

19. Att köpa nytt i stället för begagnat

Ska du till exempel köpa en ny bil eller en moped? Då kan det bli betydligt mer kostsamt att betala för en splitter ny sådan i stället för en begagnad. Ofta behöver inte heller kvalitén vara sämre bara för att du väljer att satsa på en begagnad. Detta är därför ett bra sätt för att spara pengar.

20. Läsk och andra drycker

Som tidigare nämnt har vi alldeles utmärkt kranvatten här i Sverige. Att spendera saker på juicer, läsk och annat är därför mycket onödigt. Håll dig därför i stället till att dricka kranvatten.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden