Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Hur får du ditt företag att växa?

25 mars, 2022

Att driva företag är en sak, att göra företaget lönsamt via en stark tillväxt något helt annat. Det krävs kompetens, entreprenörskap och driv för att nå framgång som företagare, men även ett starkt finansiellt stöd för att få företag att växa.

I den här artikeln får du ta del av en mer detaljerad diskussion kring hur företag på ett effektivt kan öka tillväxten och generera lönsamhet. Häng med för de bästa entreprenörstipsen!

få företag att växa

Stärk startkapital med EU-lånet

För att få företag att växa krävs kompetens, kunskap och stabila uppstartsfinanser för att bedriva verksamheten på både kort och lång sikt. Idag finns det många möjligheter att få företag att växa med hjälp av företagslån som förstärker startkapitalet. Du har olika alternativ beroende på vilken typ av verksamhet samt bransch det rör sig om.

Utöver olika typer av banklån för företag kan du som startar nytt aktiebolag även ansöka om företagslån med hjälp av EU. EIF, Europeiska Investeringsfonden bidrar nämligen till lånet med syftet att ekonomiskt hjälpa nya företag på fötter. Som småföretagare får du med EU-lånet extra förmånliga villkor där den personliga borgen endast är på 20 % av lånebeloppet, för att EIF står för övriga 80 %. Det enklaste sättet för att ta del av EU:s företagslån är att ansöka hos Lendo.

Ansökan skickas in online och bearbetas omgående av Lendo där du avslutningsvis får svar från anslutna långivare som erbjuder den här typen av lån för att få ditt företag att växa.

få företag att växa

Låna kapital online

Att använda dig av smarta online-sajter för att ansöka om företagslån, uppstartslån eller liknande för att få företag att växa är det mest optimala. Det är tidssparande och du kan räkna med svar på din ansökan redan inom det närmaste dygnet. Traditionellt sett är banklån annars en utdragen process, vilket knappast gynnar tillväxten i nystartade företag.

Du som driver ett nystartat företag har med stor sannolikhet fullt upp på flera håll inom verksamheten. Det är inte bara arbetsvardagen just nu som står i fokus – som entreprenör gäller det även att säkra att företaget kan växa på lång sikt. Därför är det alltid en fördel att kunna utföra processer så som låneansökan direkt på nätet. Du får dessutom en direkt uppfattning om vilka alternativ som finns och är tillgängliga utifrån ditt företags förutsättningar. Jämför räntor på lån för att se hur det lånade beloppet utvecklar sig i det totala upplägget.

Bidrag som företagare

Du som precis startat upp ett nytt företag – på egen hand eller kanske med kompanjoner – har en hel del alternativ när det gäller bidrag. Det finns såväl nationellt i Sverige som inom EU olika områden där du som entreprenör och företag kan ansöka om ekonomiskt bidrag till din verksamhet. Ett exempel är glesbygdsbidrag för företag där du som företagare har rätt att ansöka om bidrag för den kategori din verksamhet representerar.

Glesbygdsbidrag för företag riktar sig till små företag på landsbygden i Sverige som behöver finansiellt stöd för att bedriva verksamheten. Det är även ett konkret stöd för att få företag att växa i glesbygden, vilket i längden också genererar nya arbetstillfällen på landsbygden.

få företag att växa

Innebörden av riskkapital

Ett alternativ för att garantera ett stabilt startkapital i nya företag är att låta en extern investerare gå in med så kallat riskkapital. Det är ett tämligen krävande jobb att hitta en investerare som är lämplig för just din verksamhet. Du måste veta att kapitalet lånas in i verksamheten på professionella och seriösa grunder där investerare ”tror” på ditt koncept.

I Sverige finns det olika aktörer som kan hjälpa företag att hitta investerare som går in med riskkapital i verksamheten. Den här sortens aktörer är experter på företagsinvesteringar och ser till att kompetens och kunskap kombineras med tillväxtkapital. På så sätt kan du få ditt företag att växa tryggt och stabilt.

Tänk dock på att förbereda dig noggrant när du ska presentera din företagsidé för en potentiell investerare. Det absolut viktigaste är att förmedla på vilket sätt investeringskapitalet kommer att generera avkastning och hur företaget når framgång. Här är det även viktigt att ha ett konkret team av medarbetare som du detaljerat beskriver med syftet att förklara var och ens roll för företagets tillväxt.

FAQ

Vad betyder ekonomisk tillväxt?

Begreppet ekonomisk tillväxt syftar inom företag till en konstant ökad omsättning på lång sikt. Det innebär att företag växer sig starkare ekonomiskt med tiden genom att introducera nya varor eller tjänster som genererar intäkter. Som företagare är det viktigt att planera tillväxten med fokus på risker.

Vad är organisk tillväxt?

Begreppet organisk tillväxt används för att beskriva den tillväxt ett företag gör på egen hand via försäljning och organisation. I investeringssammanhang är begreppet centralt då det direkt visar hur företaget presterar utan externa faktorer.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden