Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

5 tips på hur du sparar pengar när du väljer ett nytt webbhotell

04 november, 2021

Är du på jakt efter ett nytt webbhotell? Vill du kunna finna ett webbhotell som du samtidigt kan spara pengar genom att satsa på? Läs i så fall vår artikel som handlar om just detta. Här ska vi nämligen ge dig 5 tips på hur du kan göra för att kunna spara pengar samtidigt som du jämför webbhotell och väljer ett nytt sådant.

Jämför webbhotell

Är du på jakt efter ett nytt webbhotell? Vill du kunna finna ett webbhotell som du samtidigt kan spara pengar genom att satsa på? Läs i så fall vår artikel som handlar om just detta och hur du jämför webbhotell. Här ska vi nämligen ge dig 5 tips på hur du kan göra för att kunna spara pengar samtidigt som du väljer ett nytt webbhotell.

1. Använd dig av en jämförelsesida

Ett bra tips när du jämför webbhotell är att använda dig av en jämförelsesida. Det finns nämligen sidor på nätet där du kan jämföra olika webbhotell. Dessa sidor ger dig en bra överblick över de olika webhotellen och dess fördelar respektive nackdelar.

En av de saker du då kan få reda på är hur mycket respektive webbhotell kostar. På så sätt kan du göra det enkelt för dig själv att hitta billigast möjliga webbhotell. Med detta sagt är priset inte det enda du bör ta hänsyn till när du jämför olika webbhotell, men det är helt klart en viktig faktor för dig som vill kunna spara så mycket pengar som möjligt på ditt webbhotell.

2. Välj ett webbhotell med ett passande utrymme

En sak som kan vara en avgörande faktor när det kommer till hur mycket ett webbhotell kostar, och som är viktig när du jämför webbhotell, är hur mycket utrymme det finns på det, alltså hur mycket data som går att ladda upp på det. Närmare bestämt kan man säga att ju mer utrymme webbhotellet har desto mer kommer det kosta dig att använda det.

Innan du bestämmer dig för vilket webbhotell du ska satsa på, börja därför med att ta reda på hur mycket utrymme du behöver för din hemsida. Skälet till detta är att det är onödigt att betala mer pengar för att få ett webbhotell med ett större utrymme än vad du behöver. Välj i stället ett sådant med ett utrymme som stämmer överens med det du behöver, detta så att du slipper slösa pengar på ett utrymme som du ändå inte använder dig av.

3. Använd dig av rabatter

Det finns många webbhotell som erbjuder olika typer av rabatter. I de lägen då du har tillgång till rabatter, se då till att använda dig av dessa. Det är något som du kommer att kunna spara mycket pengar på. I många fall får du till exempel ett billigare månadspris för ditt webbhotell ju längre du binder upp dig vid det. Så länge det rör sig om ett webbhotell med att gott rykte och som du får ett bra intryck av kan det därför vara värt att binda upp dig vid ett längre avtal. Det kan du alltså spara en hel del pengar på att göra, och är därför värt att ha i åtanke när du jämför webbhotell.

Med tanke på att det finns ett stort antal webhotell ute på marknaden är konkurrensen om kunderna hård. De olika webhotellen behöver därför använda sig av olika trick för att få kunderna att välja just dem. Ett av dessa trick är just att erbjuda rabatter. Se som tidigare nämnt till att du utnyttjar dessa, det kan du som sagt var spara mycket pengar på att göra.

4. Välj ett webbhotell där SSL-certifikat ingår i priset

För dig som har en hemsida är det mycket viktigt att den har ett SSL-certifikat. Ett SSL-certifikatet fungerar nämligen som ett bevis på att din sida är säker att besöka och att det därför rör sig om en seriös sida. Genom att ha ett SSL-certifikat kommer du helt enkelt att kunna locka till dig fler besökare till din hemsida, något som i sin tur förstås också kommer kunna leda till att du tjänar mer pengar på den.

När det gäller webbhotell finns det sådana där SSL-certifikat ingår i priset, men även sådana där det inte gör det. Eftersom det kan vara dyrt att skaffa sig ett SSL-certifikat om du använder dig av ett webbhotell där ett sådant inte ingår i priset är det klokt att satsa på ett webhotell där det ingår. Genom att göra det slipper du slösa pengar på att skaffa dig ett sådant till din hemsida.

5. Läs på om webbhotell

Ett annat sätt som du kan spara pengar på ditt webbhotell på är att läsa på om de. Först och främst ökar chansen att du ska hitta ett sådant som passar dig och dina behov ju mer du kan om de. Dessutom kan det lära dig om vilka tjänster du behöver och inte behöver hos det webbhotell du väljer. Det gör att du kan spara pengar eftersom du då kan se till att du inte betalar extra för olika typer av tilläggstjänster som du ändå inte är i behov av.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden