Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Ferratum Business byter namn – Inleder expansion av företagslån

17 februari, 2020

Nytt namn, ny logotyp och kortare domännamn. Ferratum Business går från att vara en tydlig del av Ferratum Group till att bli ett mer självständigt varumärke under det nya namnet – CapitalBox. Nyheten tillkännages av företaget på hemsidan.

Omprofileringen påverkar inte befintliga företagslån och låneansökningar, men är ett strategiskt beslut mot att snabbare kunna utöka sin portfölj av finansiella produkter. Enligt kreditinstitutet kommer dessa nya produkter ”fokusera på att stödja tillväxten hos små och medelstora företag” och göra dem ”starkare än någonsin” men med samma kundupplevelse.

Ferratum Business blir CapitalBox
Bildkälla: www.capitalbox.se/ferratum-business-blir-capitalbox

CapitalBox – en del av Ferratum Group

Ferratum Business, numera CapitalBox, tillhör det globala bolaget Ferratum Group som grundades 2005 och är noterat på Frankfurtbörsen. Företagets rötter, och huvudkontor, hittar vi i Helsingfors men idag erbjuds mobila banktjänster och utlåning i hela 25 länder runtom i världen. Det har resulterat i en kundbas på mer än två miljoner befintliga kunder.

I många år utgjordes utlåningen endast av privatlån, men för fem år sedan lanserades Ferratum Business som ett sätt att testa en helt ny produkt – det vill säga att erbjuda företagslån till företag i Sverige. Det visade sig vara ett framgångsrikt beslut då dessa företagslån idag erbjuds på fem olika marknader och står för mer än 12 % av Ferratum Groups omsättning.

Enligt hemsidan har Ferratum Business blivit en av de snabbast växande kreditinstituten i Europa och är idag ”företagets viktigaste tillväxtdrivare”. För att främja expansionen av företagslån får Ferratum Business nu ett helt eget varumärke.

Nya finansiella produkter till företag

I uttalandet om det nya varumärket utlovas, förutom ett starkare fokus på företagslån, även lanseringen av helt nya finansiella produkter till företag. Vilka dessa är framgår inte, men expansionen av portföljen kommer ske ”mycket snart”. I dagsläget erbjuds endast vanliga företagslån, men kanske kommer vi snart att produkter som factoring och checkkredit?

Med det separata varumärket, CapitalBox, vill Ferratum kunna erbjuda ”en trygg ekonomisk miljö med rörelsekapital” till företag. I dagsläget kan alla bolag som varit verksamma i minst ett halvår, har en årlig omsättning på minst 450 000 kronor och är registrerat i Sverige ansöka om företagslån hos CapitalBox. Hur företaget utvecklas framöver återstår att se.

Läs vår recension av CapitalBox

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden