Om Qapitala

Denna långivare är inte längre tillgänglig hos oss. Men vi erbjuder en omfattande samling av aktiva långivare för att passa dina finansiella behov. Jämför idag och hitta det bästa lånet för dig.

Låneerbjudande och ansökan hos Qapitala

Qapitala är ett fintech-bolag som hjälper småföretagare att låna pengar genom att snabbt tillhandahålla en digital checkkredit. Allt du behöver göra är att ansöka med BankID och följa ett par enkla steg. Under tiden analyserar Qapitalas tekniska plattform bolaget och utifrån verksamhetens förutsättningar tas ett beslut om kreditlimit. Beslutet är helt automatiserat, vilket innebär att du inte behöver vänta på att handläggare ska gå igenom ärendet. Ansökan är dessutom helt kostnadsfri.

Du som företagare kan ansöka om en digital checkkredit upp till 500 000 kronor och när du väl har fått en limit godkänd börjar du använda den när du vill. Du börjar dessutom betala först när du nyttjat något av krediten. Det innebär att du kan ha en godkänd kreditlimit redo som du snabbt kan göra uttag från för att täcka upp vid tillfälliga likviditetsproblem.

Du som har ett nystartat företag kan också använda dig av Qapitalas digitala checkkredit. Det kan vara ett bra sätt att slippa långa möten med traditionella banker. Som ny företagare har du inte tid att redogöra för hela din verksamhet utan behöver fokusera på att få in intäkter i verksamheten. I detta läge är tjänster som Qapitala effektiva och smarta vilket gör att du istället kan lägga din tid på viktigare områden och samtidigt vara säker på att få ditt kapitalbehov förstärkt.

Tjänster och produkter

Den tjänst som Qapitala erbjuder är en digital checkkredit som gör att du som företagare kan täcka dina kostnadsbehov under specifika perioder. Du kan välja att nyttja hela ditt kreditbelopp direkt eller endast ta ut den del du behöver. Limiten måste dock aktiveras genom att du som kund gör ett uttag om minst 10 000 kronor vid tillfället för kreditbeslutet.

För belopp som nyttjas ligger en löptid på 24 månader och varje gång ett belopp tas ut förnyas perioden till 24 månader. Du betalar endast för den nyttjade delen av checkkrediten och kan återbetala i vilka belopp du anser är bäst för din verksamhet. Därför varierar också räntekostnaden från månad till månad beroende på hur stort det nyttjade beloppet är.

Qapitala har en fast räntekostnad på 2 % per 30 dagar. Inga andra avgifter tillkommer, som exempelvis uppläggningsavgift eller aviavgift. Varje månad betalar företaget alltså 2 % av det nyttjade beloppet i ränta på sin företagskredit. Oavsett om du har ett etablerat eller nystartat företag krävs ingen säkerhet för krediten. Däremot är checkkrediten villkorad med en personlig borgen.

Kundtjänst och utbetalningar

Kundtjänst står till tjänst med svar på dina frågor måndag till fredag mellan klockan 08.00 – 17.00. Du kommer enkelt i kontakt med Qapitala via telefon eller på mejlen. Ansökningsförfarandet är helt automatiserat vilket gör att du kan få ditt kreditbeslut även utanför dessa öppettider. Utbetalning och aktivering av krediten på Qapitala-kontot sker inom 24 h.

Om Qapitala

Qapitala jobbar för att främja en finansbransch där fokus ligger på kunden. Genom att erbjuda en digital checkkredit till småföretagare möjliggör de för företag att få en jämnare ekonomi. Qapitala är ett fintech-bolag ut i fingerspetsarna som utmanar traditionella finansieringslösningar genom att erbjuda en helt automatiserad ansökan. Med ett dedikerat team av utvecklare, entreprenörer och kreditgivare kan du som kund vara säker på att Qapitala tar hand om dig på bästa sätt.

Fördelar

  • Betala endast för nyttjad kredit
  • Flexibelt låneutrymme
  • Ingen uppläggningsavgift
  • Automatiserat kreditbeslut

Nackdelar

  • Kräver personlig borgen

Villkor

  • Kräver personlig borgen
  • Borgensman måste vara svensk medborgare, fri från betalningsmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden