Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Låna till företaget med Ferratum Business

23 maj, 2016

Ferratum är väl mest känt som en långivare inom smslån, men det finns idag flera kreditprodukter i utbudet. För privatpersoner erbjuder Ferratum såväl ett traditionellt snabblån som ett kreditkonto (en löpande kredit ungefär som ett kreditkort) och numera finns också en låneform för företag.

Ferratum Business erbjuder lån utan säkerhet till företag som behöver ett tillskott för exempelvis löpande kostnader eller investeringar. Lägsta möjliga belopp att låna är 20 000 kr medan maximalt lånebelopp är 500 000 kr.

Ferratum företagslån upp till 500 000 kr

Företagslån med korta löptider

Ferratums grundläggande affärsidé är att bevilja korta krediter på mindre belopp till privatpersoner. Ansökan sker direkt på nätet och vid beviljat lån betalas pengarna ut inom någon bankdag. Med den nya produkten Ferratum Business erbjuds företag i alla branscher företagslån med ungefär samma grundidé. Administrationen kring ansökan och utbetalning sker skyndsamt och återbetalningstiden är kort. Den enda skillnaden mellan Ferratums snabblån/privatlån för privatpersoner och Ferratum Business är egentligen lånebeloppen. Givetvis kan företagskunder låna mer än de 15 000 kr som idag är maxbeloppet att låna för privatpersoner.

Låna upp till 500 000 kr i upp till 12 månader

Det företagslån Ferratum erbjuder är ett lån utan säkerhet på upp till 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 6-12 månader. Återbetalning sker via månadsvis fakturering.

De grundläggande villkoren för att få låna är:

  • Bolaget ska ha varit aktivt i minst 24 månader
  • Den årliga omsättningen ska vara på minst 750 000 kr
  • Ägaren/ägarna ska vara bosatta i Sverige

Tre steg till företagslån hos Ferratum

Enligt Ferratums marknadsföring ska det inte ta mer än fem minuter att skicka in en ansökan om företagslån. Besked om beviljande eller avslag sker även det mycket skyndsamt. Det är enkelt att ansöka och i praktiken är det tre steg som ska gås igenom.

I ansökan ska följande fyllas i:
1. Grundläggande information om sökande samt uppgifter om önskat lånebelopp och syfte med lånet
2. Uppgifter om företaget (omsättning, med mera)
3. Bankuppgifter.

När ansökan är inskickad kommer en handläggare att se över ärendet och meddela besked. Företagets kredithistoria och kreditpoäng är två viktiga utgångspunkter för bedömningen men även kassaflödet räknas in. Om ansökan går igenom betalas pengarna ut till föranmält bankkonto inom två arbetsdagar.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden