Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Snabblån och kreditkonton för företag

02 december, 2016

kreditlinan

Snabblån är ju en lånetyp som framför allt förknippas med krediter för privatpersoner. Själva konstruktionen kan dock göra den intressant även för företag. Mindre företag kan också ha behov av små och kortfristiga krediter. På samma sätt är så kallade kreditkonton produkter som kan ha en funktion för både privatpersoner och mindre företag. Ett finansbolag som har börjat utforska möjligheterna att erbjuda företagslån med inspiration från snabblån och kreditkonton är Kreditlinan. Här ska vi göra en snabb översikt av hur Kreditlinans erbjudande ser ut.

Kreditkonto på 50 000 kr

Hos Kreditlinan kan företagare som behöver ett lån direkt, alternativt vill säkra en buffert på längre sikt för företaget, ansöka om ett kreditutrymme på upp till 50 000 kr. Att det handlar om ett ”utrymme” innebär att företagaren kan ta ut valfritt belopp upp till taket. Den som ansöker om ett kreditutrymme på exempelvis 20 000 kr behöver alltså inte ta ut hela beloppet utan kan ta ut 5000 kr, 10 000 kr eller någon annan summa. Krediten finns alltid tillgänglig och återbetalningar gör att utrymmet ökar.

Alla slags företag och även enskilda firmor kan ansöka om företagslån hos Kreditlinan. Personlig borgen behöver inte ställas utan säkerheten ligger helt i betalningsförmåga, betalningsvilja och kreditvärdighet. Det är en kreditupplysning från Bisnode Kredit som ligger till grund för kreditkontrollen.

Ansökan på nätet

Kreditlinan finns bara på nätet och det är också på nätet som du skickar in din ansökan om företagslån. Ansökan signeras med bank-ID och vid godkänd ansökan får du tillgång till ett konto på webbplatsen. På ditt konto (”Mina Sidor”) kan du sedan välja hur mycket du vill ta ut. Här ser du också hur krediten läggs upp med kostnader och återbetalning.

Kostnaden för krediten

När krediten inte utnyttjas över huvud taget betalas inga avgifter eller räntor. Det går alltså att använda kreditkontot som en källa till extra likvider i tider då företaget har oregelbundna intäkter. När krediten utnyttjas debiterar Kreditlinan både månadsavgift (495 kr per månad) och månadsränta (2,95% kr per månad).

Exempel: Du ansöker om en kreditram på 20 000 kr och tar ut hela beloppet direkt. Den totala månadskostnaden (månadsvisa fakturor) blir 1085 kr, varav 495 kr är månadsavgift och övriga 590 kr är ränta räknat på en månadsränta om 2,95%.

Mer om Kreditlinan

Kreditlinan är en ny tjänst och ett nytt varumärke som ägs och drivs av Tact Finance AB (organisationsnummer: 556796-8077). Denna tjänst är företagsdelen av tjänsten Saldo, som erbjuder kreditkonton för privatpersoner.

En grundläggande del i affärsidén med Kreditlinan är att det inte ska krävas personlig borgen för en småföretagare att kunna få möjlighet till kredit. Det är något som skiljer denna tjänst från andra på pappret liknande tjänster.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden