Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Tre tillfällen för företagslån

31 maj, 2017

Företagslån.se - Tre tillfällen för företagslån - ()

Att låna, oavsett du gör det som privatperson eller företrädare för ett företag, är något du alltid ska fundera igenom mycket noga. Lånet innebär ju kostnader (ränta) som påverkar den löpande ekonomin. Kostnader ska man vara försiktig med, men en ökad kostnad genom ett lån idag kan ju också ge ökade intäkter i framtiden, förutsatt att lånet används på rätt sätt.

Förutom att ett lån, eller någon annan kreditlösning, kan vara behövligt om likviditeten i företaget tryter överlag, kan följande tre tillfällen vara sådana då ett lån kan ge ditt företag stora fördelar.

Punktinvestering för ökad lönsamhet

Kassan i ett företag är framför allt till för att finansiera den dagliga driften. Om det finns likvida medel tillgängliga är det givetvis klokt att finansiera investeringar i personal, varor, maskiner, eller vad som nu är aktuellt, med företagets egna pengar. Det blir nämligen billigast så. Om du ser en möjlighet att göra en punktinvestering som kommer att ge garanterad avkastning på kortare eller längre sikt behöver ett lån dock inte vara en dum idé. Ett typiskt exempel är om företaget behöver växa med ytterligare personal. Istället för att påfresta likviditeten, kan då ett lån användas för att bekosta anställningar och eventuell uppträning.

För unika affärstillfällen

Företag som har örat mot marken kan då och då identifiera unika affärstillfällen som väntas ge god avkastning på kort eller lång sikt. För ett företag verksamt inom försäljning är ett typexempel att företaget upptäcker möjligheten att köpa ett konkursbo. För en IT-konsult kan det handla om att man får köpa tillgång till nya datasystem till ett kraftigt rabatterat pris. Alla företag är olika, men alla företag har emellanåt chansen att göra riktigt bra affärer. Om det dyker upp ett lämpligt tillfälle att göra en satsning krävs likviditet för att kunna hoppa på tåget. Om sådan inte finns kan ett lån vara en utmärkt lösning.

Investeringar i utbud

Om du driver ett varuproducerande företag och har en åtminstone skaplig marginal på de varor du säljer kan lånefinansiering av investeringar i utbud vara en god affär. Om kostnaden för lånet täcks av din vinst från försäljningen finns egentligen inga hinder för att låna.

Exempel: Ditt företag säljer det senaste inom hemelektronik. Efterfrågan på en viss produkt är hög och du har goda marginaler på den försäljningen. Genom att låna till investeringen i utbudet kan du sälja fler varor och därmed göra större vinster.

Olika kreditlösningar för olika behov

För de första två exemplen ovan är förmodligen ett rent företagslån det mest lämpliga alternativet. För investeringar i utbud kan istället en mer flexibel, löpande kredit vara ett bättre alternativ. Här på våra sidor finner du mer information om såväl traditionella företagslån på olika belopp som företagskrediter av olika slag, inklusive factoring.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden