Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet är, som namnet antyder, en typ av företagslån. Företagslån är i sin tur ett avgörande sätt för många företag att driva och expandera sin affärsverksamhet. Detta gäller främst nystartade företag och småföretag. För att hitta bästa möjliga lån är det en bra idé att jämföra företagslån. Ett företagslån kan bland mycket annat användas till att investera i utrustning, kontorsprodukter, marknadsföring och lokaler.

Vid en första anblick kan sparsamma entreprenörer vara tveksamma till att ta ett företagslån eftersom räntekostnaden oroar dem. I sådana fall är det dags att tänka om! Utan ett företagslån blir det mycket svårt att hantera alla utgifter och hela driften av ditt företag. Du behöver göra vissa investeringar och inköp innan du börjar se tillväxt. Med andra ord kan du inte växa om du inte först investerar i ditt företag.

Även du som saknar säkerhet för ett företagslån har möjlighet att hitta finansiering genom så kallade företagslån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet är en fantastisk möjlighet som hjälper dig att göra företaget lönsamt och konkurrenskraftigt inom din bransch.

Det finns tre anledningar till att ditt företag har nytta av ett företagslån:

  • Expandera och utöka verksamheten.
  • Investera i utrustning och varulager.
  • Betala och kompensera för låga intäkter.
Företagslån utan säkerhet

Expandera och utöka verksamheten

Den kanske mest uppenbara anledningen till att ta ett företagslån är att du ser möjligheter till expansion. Att expandera verksamheten säkerställer att ditt företag fortsätter att växa och inte avstannar eller krymper. Det kan också ingjuta nytt liv i ditt företag och skapa motivation bland såväl anställda som kunder.

Naturligtvis kommer investering i expansion att innebära betydande kostnader, såsom marknadsföring av nya produkter eller tjänster, köp av fastighet, renoveringar av lokaler, och/eller en utökad personalstyrka. Det är osannolikt att du har råd att göra dessa investeringar och samtidigt hålla ditt företag operativt på egen hand.

Den goda nyheten är att ett företagslån kan hjälpa dig att täcka dessa utgifter och låta dig expandera utan att det drabbar din verksamhet. Med ett företagslån kommer du alltså att kunna investera och expandera på en och samma gång!

Lån utan säkerhet

Investera i utrustning och varulager

Utrustning och varulager är nödvändigt för att kunna utföra jobbet i de flesta företag, till exempel en kassaapparat och ett lager med datorprodukter i en datorbutik eller löpband och hantlar på ett gym. Oavsett inom vilken bransch du är verksam i kommer du ibland att behöva reparera, byta ut eller utöka mängden utrustning.

Kom ihåg att trasig utrustning kräver mer underhåll och kan kosta dig mer pengar på sikt än vad det gör att inte investera i nytt. Den största risken är att du förlorar kunder genom att använda gammal och utdaterad utrustning. Vidare behöver du utöka och fylla på ditt varulager i takt med att företaget växer och efterfrågan ökar. Dock är problemet att det kan ta viss tid innan investeringen börjar betala av sig i form av att du börjar få ökade intäkter.

Lösningen är att ta ett företagslån för att hantera kostnaderna för den nya utrustningen och det utökade varulagret. Det hjälper dig att hålla jämna steg med konkurrenter och motivera dina kunder till att vilja fortsätta satsa på dig. Tveka därför inte på att ta ett företagslån för att kompensera dessa investeringar utan att skada ditt kassaflöde.

Företagslån utan säkerhet

Betala och kompensera för låga intäkter

Till skillnad mot större aktiebolag är kassaflödet nästan alltid ett stort problem för små företag. För det första finns det alltid löpande utgifter som du måste räkna in i din budget oavsett om affärerna går bra eller dåligt. Dock blir kassaflödet ett ännu större problem om vissa kunder inte betalar i tid eller om du måste flytta på osålda produkter i lagret för att få plats med nya. Ditt företag kan dessutom vara säsongsbaserat och ha växlande perioder av låga och höga intäkter.

Lyckligtvis kan du kompensera perioder av låga intäkter med ett företagslån. Företagslånet ger dig pengarna du behöver för att betala dina driftkostnader samtidigt som du håller ditt företag flytande. Genom att hålla ditt företag flytande kan du oavbrutet fortsätta med att utöka din kundbas och bedriva marknadsföring.

Lån utan säkerhet

Fördelar och nackdelar med ett företagslån utan säkerhet

Tack vare möjligheten att ta ett företagslån utan säkerhet har det aldrig varit lättare att få ett tillskott av kapital till ditt företag, oavsett om det gäller en enskild firma, ett aktiebolag, eller vilken typ av företag det än handlar om. Precis som namnet antyder är ett företagslån utan säkerhet ett lån där du inte behöver lämna något i säkerhet till långivaren för att kunna få låna pengar.

Att lämna något i säkerhet innebär mer eller mindre att man pantsätter något som långivaren kan ta från dig om du inte betalar tillbaka pengarna du lånat så som det är tänkt. Lån utan säkerhet kan användas till allt från ökad expansion till inköp av ny utrustning eller vad som än behövs för att ge ditt företag bästa möjliga förutsättningar att lyckas.

Tre av de främsta fördelarna med ett företagslån utan säkerhet inkluderar följande:

  • Kräver inga säkerhet – Det krävs varken några personliga säkerheter eller säkerheter i ditt företag. Istället kommer långivaren att bedöma företagets intäkter för att se om det är lämpligt att låna pengar till dig och ditt företag eller inte. Ju högra inkomst desto högre lånebelopp kommer du av allt att döma att bli erbjuden.
  • Är enkelt och snabbt – Att ansöka om ett företagslån utan säkerhet är både enkelt och snabbt. Eftersom du inte behöver pantsätta några egendomar som säkerhet för lånet sparas tid, och utbetalningen går snabbare.
  • Skyddar egendom och tillgångar – Din egendom och dina tillgångar såsom fastigheter, fordon och maskiner förblir i dina händer när du lånar utan säkerhet. Om du av någon anledning inte kan betala i tid kommer ingen långivare att kunna beslagta din egendom.

Nackdelar

  • Eftersom långivaren tar en större ekonomisk risk genom att ge dig ett företagslån utan säkerhet betyder det att de i gengäld kommer att begära en högre ränta från dig som låntagare.
Lån utan säkerhet

FAQ

Vilken typ av företag kan ansöka om ett företagslån utan säkerhet?

Allt från aktiebolag och handelsbolag till enskilda firmor och nystartade företag kan ansöka om ett företagslån utan säkerhet.

Hur mycket kan mitt företag låna när det kommer till ett företagslån utan säkerhet?

Hur mycket ditt företag kan låna beror på vad lånet ska användas till och vad för kreditvärdighet du och ditt företag har.

När betalas pengarna ut för ett företagslån utan säkerhet?

Pengarna kommer vanligtvis vara inne på ditt konto inom en eller två arbetsdagar. Detta kan dock variera beroende på långivare och på vilken bank du är kund hos.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!