Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Frodas företagslån med lägst pris-garanti

19 september, 2020

Fintechbolaget och långivaren Froda har stora planer. Efter en rekordartad tillväxtresa de senaste åren lanserar de nu företagslån med lägst pris-garanti. Det är en särskilt god nyhet för företagare. Kanske speciellt då många verksamheter haft ett tufft år under 2020. Men hur fungerar garantin? Och hur ser Frodas upplägg ut? Vad betyder det för låntagarna?

I den här artikeln tittar vi närmare på Frodas resa och deras nya satsning: företagslån med lägst pris-garanti.

Ansök om företagslån hos Froda

Planta som växer från burk mynt

Från Monetise till Froda

Det företag som idag är Froda startade redan 2015, då under namnet Monetise. Och det har gått fort för Froda: mellan 2017 och 2018 tredubblade de sin omsättning. Sedan lanseringen 2015 har de totalt lånat ut ungefär en miljard kronor.

Affärsmodellen går ut på att erbjuda finansiering till småföretagare på ett enkelt och mer rättvist sätt. Och av det nya erbjudandet att döma är bolaget långt från färdiga med att utveckla sin affärsidé. Planen är nu att fördubbla utlåningen under 2021. De siktar också på en större bredd gällande sin utlåning. Froda vill genom smart kreditbedömning kunna erbjuda lån till en majoritet av Sveriges småföretagare. Jämfört med traditionella banker som bara hjälper vart tionde.

Froda blir kreditmarknadsbolag

Förändringen som ligger till grund för den nya prisgarantin handlar om företagets status. Finansinspektionen har nyligen godkänt Froda som kreditinstitut, vilket gör att de nu hamnar under FI:s tillsyn och har tillstånd att själva bedriva utlåning.

Froda får nu möjlighet att bedriva finansiell verksamhet inom hela EU. Men framför allt innebär det att de kan låna pengar av allmänheten för att finansiera företagslån. Finansieringen gör i sin tur att Froda kan erbjuda bättre lånevillkor. ”Nu finns det ingen anledning för företagare att ta lån någon annanstans”, säger Olle Lundin som är vd och medgrundare av Froda.

Företagslån med lägst pris-garanti

I och med sitt nya låneerbjudande garanterar Froda att de kommer hålla lägst pris på lånemarknaden. De vill med andra ord erbjuda samma eller lägre pris som den billigaste konkurrenten på marknaden. Prisgarantin inkluderar villkor som amortering och säkerheter. Enligt Froda innebär det låneprodukter som blir upp till 70 % billigare för dig som kund.

Det finns även planer på att expandera än mer internationellt. Företaget finns redan i Danmark och Finland, men nu har Froda kiket inställt mot större europeiska länder. Målet är att vara på plats i något av dem inom kommande 12 månader.

Olle Nordin säger så här: ”Vi startade Froda med en tydlig idé, att göra det enklare för entreprenörer att investera i sina idéer till de bästa möjliga villkoren. Med tillståndet från Finansinspektionen kan vi nu förverkliga detta och lansera företagslån som inte bara är smidigare och snabbare – utan också erbjuda marknadens bästa villkor.”

Vad betyder det för företagen som lånar?

För dig som företagare är detta en positiv utveckling. Inte bara gör det att du kan hitta billigare företagslån, Frodas lägst pris-garanti har även potential att öka konkurrensen på lånemarknaden och därmed påverka lånekostnaderna överlag.

Det återstår att se exakt hur stor effekten blir. Men en sak är säker: 2021 blir ett spännande år för företagslån.

Låna till lägsta pris hos Froda

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden