Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

Låt dig inspireras av poddar för företagare

13 juli, 2020

Oavsett om du redan är egenföretagare eller drömmer om att bli det, kan du hitta såväl inspiration som goda råd och verktyg i poddar om företagande och entreprenörskap. Podcasts är det perfekta formatet för den som alltid har fullt upp – allt som behövs är ett par hörlurar och en mobil och sedan kan du kan lyssna när du diskar, går på promenad eller kör bil.

Här har vi samlat de absolut bästa poddarna (enligt oss) för dig som företagare, komplett med var du kan lyssna på dem.

Kvinna med hörlurar som lyssnar på podd

Framgångspodden

Med entreprenören Alexander Pärleros bakom rodret är Framgångspodden en outtömlig källa för inspiration, karriärstips, personlig utveckling och spännande livsöden. Lyssna på fantastiska framgångssagor i alla dess former, som hotellkungen Petter Stordalen, grundaren till KRY Fredrik Jung Abbou – eller varför inte Biggest loser-tränaren, Pischa Strindstedt?

Om du inte tar vårt ord för det så är det bara att fråga de drygt 3 miljoner lyssnare som podden har varje månad. Det gör Framgångspodden till en framgångssaga i sig, som idag är Nordens största intervjupodd. Behöver vi säga något mer?

#företagarpodden

Podcasten #företagarpodden drivs av Günther Mårder, vd på organisationen Företagarna. I avsnitten medverkar aktuella gäster i form av entreprenörer och experter som bidrar med sin kunskap och svarar på frågor från lyssnare. Det här är en lättsam, men informationsrik podd för dig som drivet eget. Podden behandlar aktuella ämnen som att överleva i kristider.

Exempel på ämnen som behandlas är hur man utövar ledarskap i svåra tider och om att hitta rätt företagsfinansiering.

Business Hacks / Starta Eget-podden

För dig som är ute efter konkreta verktyg och strategier som kan ta dig och ditt företag till nästa nivå rekommenderar vi poddarna Business Hacks och Starta Eget-podden. Dessa är specifikt inriktade på entreprenörskap och företagande och drivs av sajten driva-eget.se. Avsnitten programleds av Gustaf Oscarson och gästas av Sveriges främsta entreprenörer.

Ta del av retorikexperten Elaine Eksvärds bästa tips för hur du får människor att lyssna på företagets budskap. Eller varför inte lyssna på ett avsnitt där CoolStuff grundaren Kajsa Knapp delar med sig av strategierna bakom företagets framgång?

I Starta Eget-podden får du som nyss har startat företag, eller redan driver ett bolag men vill växa, massor med konkreta och användbara tips. Avsnitten handlar om allt från att starta upp företag, till marknadsföring, bokföring och försäljning.

Värvet

Som en av Sveriges populäraste poddradioprogram måste vi lyfta fram prisbelönta Värvet. Podden består av timmeslånga intervjuer med spännade gäster. Programledaren Kristoffer Triumf är inte rädd för att ställa de tuffa frågorna, vilket gör att han kommer in på djupet i samtalen. Sedan started 2011 har Värvet intervjuat över 300 gäster – här finns något för alla!

Lyssna på allt från kända skådespelare, komiker och artister, till framgångsrika influencers, idrottare och politiker.

Karriärpodden

Inspireras av framgångsrika kvinnliga ledare och förebilder i Karriärpodden, som leds av Eva Ekedahl. Podcasten ligger på en tiondeplats i kategorin ”karriär” på Poddtoppen. Med över 200 avsnitt finns här massor med lärdomar och karriärtips att ta del av. Gästerna berättar öppet om vad som ligger bakom deras framgångar och hur deras resor mot toppen sett ut.

Var kan jag lyssna på poddarna?

Poddar kan du lyssna på genom att ladda ned ljudfilen till din dator, surfplatta eller mobil, alternativt streama den direkt över nätet. Det smidigaste är att ladda ner en podcast-app. Du kan då lyssna på avsnitten direkt i mobilen och kan även prenumerera på de du tycker om för att inte missa ett avsnitt. Det finns flera olika appar, men här är några exempel:

  • Apple Podcasts (Apples egna app för poddar som finns förinstallerad på alla iPhones)
  • Acast (Finns att ladda ner gratis för såväl iPhones som Android och för dator)
  • Pocket Casts (Finns för iPhone, Android och Windows phone, men kostar pengar)

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden