Hitta rätt företagslån för din verksamhet

Jämför långivare

7 bästa svenska bloggarna om privatekonomi att följa i år

06 september, 2021
En laptop med information om börsen.

Oavsett om du ska låna pengar eller vad det än gäller kan det vara en bra idé att följa olika bloggar som handlar om just privatekonomi. Genom att följa bloggar som dessa kan du nämligen få tips om allt från låntagande till tips på investeringar och annat i relation till ekonomi som det kan vara bra att känna till. I juni 2021 listade Financer.com de 50 populäraste bloggarna i Sverige som handlar om finans. Vi ska i denna text därför ta oss en närmare titt på de sju av dessa bloggar som hamnade i toppen.

1. Cornucopia?

På första plats i den lista som sammanställts av Financer.com kom bloggen Cornucopia?. Enligt Cornucopia? själva är det den största oberoende bloggen som handlar om ekonomi och samhälle i hela Sverige. Som ett exempel på det hävdar de att de under 2014 hade så mycket som 60 195 unika besökare vilka besökte bloggen 161 169 gånger. Samma år blev de dessutom utsedda till Sveriges mest inflytelserika finansblogg av Cision. Bakom Cornucopia? står förlaget Ängsjödal Text samtidigt som Lars Wilderäng är ansvarig utgivare och huvudskribent.

Men vem är då Lars Wilderäng? Svaret på denna fråga är att han bland annat är författare till ett stort antal böcker. Detta inkluderar bland annat Redovisningasvdelning Marviken, Fallet hos Norstedts, Midvintermörker, Midsommargryning, Stjärnklart och dess uppföljare Stjärnfall och Stjärndamm, samt den nya bokserien Höstsol och Höstregn. Tillsammans med sin hustru har han även skrivit preppingboken Är du förberedd?. Wilderäng har sedan 1993 ägnat sig åt olika typer av privata investeringar. Detta och mycket annat inom ekonomi har han under årens lopp skaffat sig mycket kunskap och erfarenheter av, något som han delar med sig av på Cornucopia?.

2. Classier Corn

På listans andraplats har vi bloggen Classier Corn. Denna blogg har varit verksam sedan 2010 och är likt Cornucopia? helt oberoende. Den fokuserar främst på privatekonomi, men även på andra typer av samhällsfrågor. Personen bakom denna sida har valt att vara anonym, men enligt sig själv har han bland annat en universitetsexamen i just ekonomi och arbetar med makroekonomi inom offentlig förvaltning. Han är dessutom privat investerare när det kommer till bland annat aktier och fonder. Genom årens lopp har han också varit med och drivit ett antal aktiesparklubbar. All den kunskap han samlat på sig genom att arbeta med detta delar han med sig av på Classier Corn. Classier Corn är dessutom inte det enda denna person legat bakom genom åren, utan han har även publicerat en mängd e-böcker som har med olika typer av ekonomiska frågor att göra.

3. Gustavs Aktieblogg

På tredjeplats har vi Gustavs Aktieblogg. Gustav, om han nu verkligen heter så, är enligt sig själv ”jurist inom försäkringsbranschen som privat bygger en global aktieportfölj med exotiska inslag. Mitt fokus är små familjeägda tillväxtbolag med starka konkurrensfördelar och goda finanser. I portföljen finns bolag från Indonesien, Filippinerna, Singapore, Sydafrika, Grekland och Litauen. Gillar okända marknadsledare, alla bolag är ”Hidden Champions”.” Under årens lopp har ”Gustav” hunnit samla på sig väldigt mycket erfarenhet inom främst aktier, och detta är något som han delar med sig av på Gustavs Aktieblogg. Genom att följa denna blogg kan du därför få tips om aktieinvesteringar och annat som har med ekonomi att göra. Förhoppningsvis ska du kunna få en hel del tips från denna blogg, tips som du sedan kommer att kunna använda dig av för att lyckas med dina aktieinvesteringar du med. Vid skrivande stund har Gustavs Aktieblogg så mycket som hela 2,895,245 sidvisningar. Detta säger en hel del om hur stor och populär denna blogg är.

4. Neuraths börsblogg

På plats fyra har vi i sin tur Neuraths börsblogg. Detta är en blogg som du finner på Svenska Dagbladets sida. Bakom den står Carolina Neurath som är börsreporter på SvD Näringsliv. Föga förvånande är det därför just börsen, eller rättare sagt Stockholmsbörsen, som fokus i denna blogg ligger på. Här kan du därför läsa artiklar som handlar om allt möjligt som har med just Stockholmsbörsen och dess bolag att göra. Denna blogg har funnits sedan april 2012 och har sedan dess blivit en av de allra mest populära finansbloggarna i Sverige.

5. Defensiven

På femteplats har vi en blogg vid namn Defensiven. Även detta är en blogg som främst siktar in sig på aktier. Bland annat delar personen bakom den med sig av sina aktieinvesteringar samt hur det går med hans affärer. Han delar även med sig av sin portfölj vilken till 80% utgörs av just aktier. Detta rör sig om aktier hos Altria (MO), Berkshire Hathaway (BRK.B), British American Tobacco (BTI) och TGS-NOPEC (TGS). Övriga 20% får han från sitt sparkonto med insättningsgaranti samtidigt som han även använder sig av en buffert motsvarande sex månadskostnader. Denna buffert används enbart till oförutsedda utgifter. I övrigt är det något svårt att hitta information om denna blogg och personen bakom den, men med tanke på att den rankas så högt som den gör av Financer.com och innehåller en hel del nyttig information för dig som tänker satsa på aktier är den värd ett besök.

6. Flute-tankar

På sjätteplats kommer bloggen Flute-tankar. Denna blogg handlar om ekonomi, energi, miljö, och jordbruk, alltså flera viktiga samtidsfrågor. Det händer även att vissa inlägg kan handla om politik. Den har varit verksam sedan 2007. Personen bakom Flute-tankar heter Henrik, och han är bland annat mycket skeptisk till hur mainstreammassmedia rapporterar kring de frågor han skriver om. Just därför valde han att starta sin egen blogg för att få utlopp för sina tankar och funderingar. Om du så önskar kan du även välja att hyra in Henrik för olika föredrag, diskussioner eller seminarier kring de ämnen han tar upp i sin blogg.

7. Kampen mot index

Kampen mot index är namnet på en blogg som främst handlar om privatekonomi, aktier och pension. Den lanserades 15 augusti 2009 och har sedan dess alltså växt till att bli en av de allra mest populära finansbloggarna i Sverige. 2017 blev den till exempel utsedd till en av Sverige 100 bästa ekonomibloggar, och i år hamnade den alltså på plats sju när Financer.com skulle utse Sveriges främsta finansbloggar. Detta säger en hel del om vilken framgångsrik finansblogg detta är.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden